Menu Meny
24 timer i Melbourne

24 timer i Melbourne

Nå ja – det er vel lite sannsynlig at du havner i denne australske utposten i kun 24 timer, men uansett, here we go:

0000–0700

10-timers tidsforskjell gjør at du har benyttet natten til enten å jobbe deg gjennom Knausgaards liv og levnet, eller du har ligget våken og lyttet til byens nattelyder forgjeves kjempende for å finne lyden av en didgeridoo.

0700–0900

Yess, endelig – dagen er her, du kan tusle ned til frokost i retrorestauranten Mario's på 303 Brunswick Street, i bydelen Fitzroy. Du tar vindusbordet og bestiller egg og bacon, stekt på begge sider, to glass ferskpresset juice, og kaffe – gjerne en bøtte – Melbourne er svært god på nettopp kaffe – og kikker på jobbhastige melbournesere.

0915–0945

Åjoda – du rekker en ørliten påtår på den trivelige kaffe/lunsjbula med det deilige navnet Birdman Eating i Gertrude Street. Mmm – med sur kaffeånde er du klar for byen.

0945–1200

Ut i byen! Bruk trikken, effektivt, trivelig og billig. Gjør deg kjent med byens mange bydeler. Kjøp deg et dagskort til trikken, koster 12 AUS.
Start med sentrum, og jobb deg videre utover til Fitzroy, Carlton og South Yarra.

1200–1400

Tid for den obligatoriske museumsrunden. Begynn med det klassiske, dog svært ombygde, National Gallery of Victoria – litt av alt-museum, på en måte – men gå inn i Great Hall for å få med deg verdens største glasstak – fantastisk!Melbourne har de siste 20 åra pyntet på fasaden – bokstavelig talt – som har blitt litt av en arkitektonisk showcase. Mye rette og skeive kubistiske bygninger – kult! ACCA, Australian Centre of Contemporary Art, lover kanskje mer enn det holder – museet er ikke så stort som det ser ut – men har iblant effektivt provoserende utstillinger i gangavstand fra Victoria.

1400

Alt for sulten! Inn på Piadina Slow Food på 57 Lonsdale Street – sidegate til travle Russell Street. Poppis frokost- og lunsjsted; en piadina (italiensk flatt brød) med prosciutto og basilikum, eller varm kylling med bønnesalat.

1500–1700

Tid for strandliv. Trikk 112 eller 96 til St Kilda. St Kilda er by-badestranden, lang og trivelig. Soling i Aussie driver man ikke med før sola er på nedadgående, ikke før 1500 i hvert fall – stikkord; stråling og kreftfare. St Kilda er trivelig og smått hektisk, litt rock'n roll, men herlig med strand så å si midt i byen. Mange foretrekker også å bo her, med beachen som nærmeste nabo.

1700–1900

Melbourne er ikke enormt spennende handlemessig. Du bør vekk fra sentrum og heller ta trikk nr. 8 til Tyrook i bydelen South Yarra. Her er det riktignok litt for de mer velfeterte melbourinere, men det er hyggelig å rusle rundt blant yppige småbutikker med kjente og ukjente merker.

1900–2100

Middagstid! Tilbake til Gertrude Street i Fitzroy (trikk 112 fra St Kilda Road) og bar/restauranten Cutler and Co (www.cutlerandco.com.ab). Kanskje håret for kult for meg – men det er topp mat, svært, deilig lokale – regn med kø i helgene – hvilket er utlagt: bestill bord på forhånd.

2100–0000

Hvis du nå fortsatt har mer syre igjen i storbybatteriet, stikker du ned gata til South Paw Bar for en Carlton Draught or a glass of Chardonnay, 189 Gertrude Street, Fitzroy, southpawbar.com.au. Så – nattinatt.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!