Menu Meny
24 timer i Aten

24 timer i Aten

Skilpadder, bugnende appelsintrær og hemmelige likøroppskrifter. Aten byr både på historie og herlige opplevelser.

08.00

KAFFE MED STEMNING

Start dagen hos Kosmidis, et konditori der de serverer en herlig sjokoladegiffel. Drakougaten ved T-banestasjonen Drakous er omkranset av restauranter. Gaten er som en lang allé med trær. Senere ryker kaloriene i de mange trappene omkranset av herlige appelsin- og fikentrær opp mot Filopapou-åsen.

09.00

SKILPADDEJAKT

Filopappou er et vakkert grøntområde hvor atenerne selv promenerer. Fra toppen har du flott utsikt over Akropolis og Aten – hele veien til Pireus og Egeerhavet. Her ligger det berømte jernburet der det sies at den greske filosofen Sokrates satt fengslet og hvor han døde. Spennende er også alle skilpaddene som holder til i parken. Der er rundt 30 cm lange – og raske.

11.00

AKROPOLIS' LOFT

Når du går ned fra fjellet kommer du direkte til inngangen av Akropolis. Føl nærværet av historien og besøk Pantheon på toppen av Akropolis' kalksteinsfjell. Templet er tilegnet Athena som ble byens skytsengel etter at hun skapte det de første oliventreet. Det er en helt spesiell følelse å stå med dette kunstverket rett foran seg.

12.00

LUNSJ MED MELINA

I hyggelige Café Melina i Lysiou 22 henger det filmplakater og fotografier fra gulv til tak, de fleste av den vakre og sterke kulturpersonligheten Melina Mercouri som ble født i Aten på 20-tallet. Melina var skuespiller, sanger og politiker og fikk en Oscar for filmen Aldri på en søndag. Fantastisk stemning.

13.00

SHOPPING

Plaka er Atens eldste aktive bydel. Turistfellene er mange, men først og fremst er dette et sjarmerende sted. Her du du handle olivenolje, smykker og lær. Tar du på den spanderbuksen er det åtte meter høye handelssenteret Attica i Panepistimio-gaten stedet å besøke. Ikke langt herfra, i Plateia Avissynias, er det loppemarked hver søndag.

16.00

EKSTRAVAGANT GRAVSTED

Proto Nekrotaifo, den første kirkegården, ligger ved Anapafseosgaten og er meget vakkert, med skinnende monumenter og hvit marmor. Her forenes vakre engler og perfekt utmeislede døde. Kirkegården ble åpnet i 1837 og ble ganske raskt en luksuskirkegård for berømte grekere.

18.00

ÅRGANGSOUZA

Man blir forelsket i Brettos i Kydathinaion 14 i Plaka med en gang man går inn i Atens eldste destilleri. Hundrevis av fargeglade likørflaskene lyser i rødt, gult, grønt og blått takket være de opplyste veggene bak baren. Store tretønner med årgangsouza står på rekke og rad. Oppskriftene til grunnleggeren Michael Brettos er så gode og så mange at prøvesmaking frister.

19.00

MIDDAG MED MYTHOS

Restaurant Shorarhio i Tripodon 14 ligger vegg i vegg med kirken St. Nikolaos og er en hyggelig oase med små bord og levende lys. Maten er av ypperste klasse og de som jobber der er serviceinnstilt. Et godt sted å sippe til en iskald Mythos mens du venter på blekkspruten.

21.00

FILM MED UTSIKT

Den beste utendørskinoen, Ciné Paris i Kydathineon 22 i Plaka, holder til på et tak. Med et opplyst Akropolis som filmdukens bakgrunn blir det en magisk stemning når varme vinder kjæler med huden din. Dessuten kan du bestille en drink i baren. Alle filmer vises på originalspråket og ved inngangen selges det gamle filmplakater. Programmet finner du i Athen News.

Akkurat nå

ATENS KULTURFESTIVAL

Klassisk musikk, jazz, ballett og teater i blant annet Herodes Atticus-teateret nedenfor Akropolis.
Pågår juni – september

GLEM DET

Uten kontanter. Mange indre forretninger tar ikke plastkort som betaling. Dessuten går det fort tomt for kontanter i miniautomatene, særlig i helgene. Pass på å alltid ha nok kontanter.

GÅ IKKE GLIPP AV

Markedshallen i Aten, Central Market, Athinasgaten mellom Omonia og Monarstiki. For deg som er glad i mat eller bare vil ha en fin opplevelse. Her har de fersk fisk og kjøtt og de som jobber her ser ut til å være hentet fra en film fra 40-årene.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!