Menu Meny

Nicaragua: Surf's up!

På mange måter er Nicaragua det perfekte reisemål. Fargerikt, mangfoldig, billig og historisk interessant. Legg til en hyggelig lokalbefolkning og langt lavere kriminalitet enn hos de beryktede nabolandene. Fjell, regnskog, milelange strender og tilbakelente surf spots. Nicaragua har noe for enhver smak.

Samtidig krever landet litt av besøkeren. Her blir ikke alt servert på sølvfat, og den som vil oppleve det ekte «Nica», må grave litt. Infrastrukturen bærer preg av borgerkrig, naturkatastrofer og regionens svakeste økonomi. Til gjengjeld er Nicaragua fortsatt befriende fritt for all-inclusive resorter og turisthorder. Men skynd dere ‒ busslastene fra Costa Rica blir flere og flere!

Her er våre topp 4 tips til opplevelser i Nicaragua:

1. Ekte karibisk drøm

De fleste turistene blir på Nicaraguas stillehavskyst, siden veinettet slutter halvveis inn i landet der regnskogen tar over. Kjøp en flybillett med det lokale flyselskapet La Costeña fra Managua til Big Corn Island. Finn frem til fergeleiet og hopp på en panga til Little Corn Island. Det vil du ikke angre på! Her spiser du fersk hummer og fisk, lytter til reggae og går fotturer. Du slipper å praktisere turistspansken din, siden alle her snakker kreolsk engelsk. Ingen biler, ingen minibank, asurblått hav og kritthvite strender. Når øyas strømaggregat begynner å surre om kvelden, har du kanskje Wi-Fi nok til å laste opp et bilde på Instagram. Eller bare nyte en passe kald øl i solnedgangen.

2. Vulkansk økoturisme

Nicaraguasjøen er et merkelig og vakkert syn. Mellom-Amerikas største innsjø byr på to gigantiske vulkaner som sammen danner øya Ometepe. Øya regnes som et must for alle som besøker Nicaragua, men det kuperte terrenget gjør at du til tider kan føle deg som det eneste mennesket på besøk i Jurassic Park.

Isla Ometepe satser stort på økoturisme, som gjenspeiles i en rekke bærekraftige overnattingsmuligheter og svette turister på sykkel. Høydepunktet for mange er å bestige den fortsatt aktive vulkanen Concepción, som troner 1610 moh. Bli heller med på en heldagstur opp på lillesøster Maderas. 300 meter lavere enn Concepción, men her går turen gjennom tykk regnskog der du plutselig støter på en brølape og nydelige sommerfugler. Noter deg at det er ulovlig å klatre på vulkanene uten autorisert guide!

Little Corn Island.
Little Corn Island.
Mellom-Amerikas største innsjø byr på to gigantiske vulkaner som sammen danner øya Ometepe.
Mellom-Amerikas største innsjø byr på to gigantiske vulkaner som sammen danner øya Ometepe.
Granada. Godt bevart kolonial arkitektur, fargerike fasader og gamle kirker minner deg stadig om at du er i Latin-Amerika.
Granada. Godt bevart kolonial arkitektur, fargerike fasader og gamle kirker minner deg stadig om at du er i Latin-Amerika.

3. Fargerike hus og landets beste biff

Granada og León er de desidert vakreste byene i Nicaragua. Godt bevart kolonial arkitektur, fargerike fasader og gamle kirker minner deg stadig om at du er i Latin-Amerika. Velg Granada hvis du er glad i mat, León hvis du vil feste natten lang med studenter.

Granada er mindre, og de viktigste severdighetene får du unnagjort på en dag. Dag to setter du deg på en uteservering og nyter verdens beste kaffe (nicaraguanerne er svært stolte av at landet er en av de viktigste kaffeprodusentene). Du avslutter kvelden på El Zaguán med en perfekt grillet entrecôte, servert med nasjonalretten gallo pinto. Til sist runder du av med kortreist rom (nicaraguanerne er enda stoltere av sin Flor de Caña).

4. Surfs up!

Selv om Det karibiske hav er både varmere og vakrere, er det på stillehavskysten det skjer. Rundt fiskelandsbyen San Juan del Sur samles surfere fra hele verden, nybegynnere så vel som viderekomne. I byen er det fredag hele uken, da både backpackere, charter-turister fra Costa Rica og nyrike nicaraguanere slåss om plassen på dansegulvene og de mange hotellene.

Når du går lei kommersen, bestiller du en taxi til Playa Hermosa Ecolodge, cirka en halvtime unna sivilisasjonen. Lei et surfebrett og hiv deg ut i bølgene. Fersk frukt til lunsj. Og surfing igjen. Hotellets restaurant holder åpent til kl. 20, slik at personalet rekker siste buss hjem. Deretter total stillhet. Rommene er dyre til å være Nicaragua, men de er fine og inkluderer myggnett. Neste dag? Surfing.

REISEN DIT

November til april er tørkeperioden og beste tid for å besøke Nicaragua. Mai til oktober byr på billigere hotellpriser, men dessverre også kraftig monsunregn.

Fly enklest med United via London og Houston til Managua, eller med KLM via Amsterdam og Atlanta. Flypriser ligger normalt fra ca. 6000 kr og oppover, men er du fleksibel på dato, kan du komme ned til under fem lapper.

Høydepunktet for mange er å bestige den fortsatt aktive vulkanen Concepción, som troner 1610 moh.
Høydepunktet for mange er å bestige den fortsatt aktive vulkanen Concepción, som troner 1610 moh.
Vulkanen San Cristobal
Vulkanen San Cristobal
Få hele verden rett hjem i postkassa!
Få hele verden rett hjem i postkassa!

Bli abonnent på Vagabond:

Få 7 nummer av Vagabond rett hjem i postkassa!

Kun kr 389,- for et helt år med reiseglede.

Les mer om våre abonnement her

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!