Menu Meny

5 Afrikanske øy-favoritter

Mange avslutter sin safari i Afrika med et besøk til Mombasa eller Mauritius som ligger 2000 km øst for fastlandet. Begge med strender i verdensklasse, men kontinentet har flere spennende strender å by på. Her er Vagabonds favoritter.

Zanzibar og Mafiaøyene

Strandliv på Krydderøyene

Tanzania har en rekke vakre fastlandsstrender og byr i tillegg på den krydderproduserende øygruppen Zanzibar. Bryllupsreisende vil kanskje foretrekke en av de mange private øyene, som for eksempel Mnemba, mens vi finner oss raskt til rette i den lille fiskerlandsbyen Nungwi nord på øya. Her går tiden sakte, men dagene fort. Mafiaøyene litt lenger sør, er noe rimeligere. Er du riktig heldig, kan du svømme blant delfiner og hvalhai. Beste tid å besøke er fra juli til mars.

São Tomé & Príncipe

Vulkanene i Guineabukten

Guineabukten på Afrikas vestkyst er sjenerøs med strender. Midt blant dem alle ligger São Tomé & Príncipe 140 km fra hverandre. Besøkende kan velge mellom den eksklusive Boom Boom-stranden, og den like vakre, men mer nøkterne Banana-stranden. Begge nord på Príncipe. Foruten palmestrender og turkist hav byr disse spennende vulkanske øyene på tropisk regnskog, frodige kakaoplantasjer og sjarmerende fiskelandsbyer. Det er tørrere i nord og øst enn vest og sør.

Quirimbas, Mosambik

Barbent ekstravaganse

Kystlinjen til Mosambik byr på endeløse sandstrender. De flotteste er rundt 30 koralløyer i Det indiske hav i naturreservatet Quirimbas. Quilalea og Vamizi lodge er de mest eksklusive. Det er noe rimeligere å bo på Ibo. Vi seiler helst mellom øyene på dagtid, og sover under stjernehimmelen ved bålet om natten, for eksempel ved Rolas eller Matemo. Ved lavvann er det mulig å gå fra Ibo til Quirimba. Lei en båt i havnebyen Pemba på fastlandet.

La Digue, Seychellene

Skilpadder og Coco-De-Mer

Øystaten Seychellene ligger rett sør for ekvator, og består av over 100 øyer og atoller. Den mest kjente stranden er Anse Source d’Argent på La Digue, og også blant de vakreste. En favoritt på Mahe er Beau Vallon Beach. Mer uforstyrret er det ved de private øyene Fregate, Denis eller Alphonse. Uansett hvilken øy du måtte velge, finner du hvite sandstrender, turkist hav og kokosnøttpalmer. Øygruppen er blant de største formeringsplassene for loggerhead, hawksbill, leatherback og grønne skilpadder.

Madagaskars øyer

Turkis idyll

Madagaskars ujevne kystlinje er som skapt for vakre strender. Ile aux Nattes (Nosy Nato) på nordøstkysten er den mest imponerende. Mitsio-øyene (Nosy Tsarabanjina) på nordvestkysten, som nås med båt fra Nosy Be, er mer privat. I sør er det Salary og Anako på vestkysten som har de flotteste strekningene med sand. Klimaet er tropisk, og vannet er varmt. Regn forekommer stort sett kun i innlandet. Overnatting finnes i alle prisklasser, og maten er inspirert av hele verden.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!