Menu Meny

10 fantastiske trehotell

Eksklusivt, naturnært og miljøvennlig. De luksuriøse trehotellene er mer populære enn noensinne. Vi har funnet 10 favoritter du kan drømme deg bort til.

1. Hapuku Lodge, New Zealand

LANDLIG ØKO

På en 1600 hektar stor hjortefarm på sydøya i New Zealand ligger det familieeide økohotellet Hapuku Lodge. Et moderne landlig feriested der luksuriøse trehytter kan spane utover fjellkjeden Kaikoura i vest og Stillehavet i øst. De som ønsker å surfe trenger bare spasere 20 minutter for å komme til den populære bukten Mangamaunu. I den andre retningen venter Kaikoura med sitt spektakulære marineliv. Hapuku Lodge har blitt konstruert med resirkulerte materialer, rommene er innredet med hjemmesnekrede møbler og i kjøkkenhagen vokser det frukt og grønnsaker. Naboene er hundrevis av beitende rådyr og havets brus som kan høres fra balkongene.

Hapuku Lodge, New Zealand
Hapuku Lodge, New Zealand
Bukubaki Eco Village, Portugal
Bukubaki Eco Village, Portugal

Bukubaki Eco Village har sitt opphav fra idéen om at vi alle er gjester i naturen.

2. Bukubaki Eco Village, Portugal

NYÅPNET ØKOBY

Bukubaki Eco Village har sitt opphav fra idéen om at vi alle er gjester i naturen. I harmoni med miljøet har dette prosjektet derfor tatt tid, men det har vokst frem litt etter litt og tatt form ved hjelp av naturlig resirkulerte materialer. I mai sto trehotellet Bukubaki ferdig, en drøy time nord fra Lisboa i surfebyen Peniche i Portugal. Et avslappet økoresort som er perfekt for entusiastiske surfere, turgåere og yogautøvere som vil nyte en del av den portugisiske kystens landskap - med god samvittighet.

Papaya Playa, Mexico
Papaya Playa, Mexico

Den hvite kuppelen strekker seg opp over trekronene og ser ut mot havet ved den populære rivieraen Maya, i Tulum sørøst i Mexico. For økohotellet Papaya Playa er bærekraftighet alfa og omega.

3. Papaya Playa, Mexico

BÆREKRAFTIG TURISTOMRÅDE

Ved første øyekast kunne man trodd at det var et mesterverk av den katalanske arkitekten Antoni Gaudi. Den hvite kuppelen strekker seg opp over trekronene og ser ut mot havet ved den populære rivieraen Maya, i Tulum sørøst i Mexico. For økohotellet Papaya Playa er bærekraftighet alfa og omega. Her jobber man kontinuerlig med miljøspørsmål og lever etter prosjektdirektøren Emilio Heredias slagord "Bærekraftighet betyr liv for kommende generasjoner og integritet for de nåværende". Med dette i fokus har man konstruert en tre suite som vekker følelser i de aller fleste. På stødige trestolper i en frodig regnskog hviler den kuleformede bygningen i Papaya Playas hotellkompleks. Her er det rustikk midt i naturen. Luksuriøst og behagelig. Men ikke gratis.

4. The Urban Treehouse, Berlin

HIPPT I BYEN

Hva tenker du om å sjekke inn i en trehytte i Berlin? The Urban Treehouse av SUITE.030 er en klokkeren kombinasjon for deg som søker byens puls i kombinasjon med landsbygdens stillhet. De to husene ligger i boligstrøket Grunewald Forest som ikke er langt fra den vibrerende bykjernen. Og de skiller seg mildt sagt ut. Blankt industrielt metall blandes med naturlig tre og gir en skjønn miks av by og landsby. Dessverre fungerer ikke husene som et vanlig hotell, her må du isteden først kjøpe et medlemskap i Treehouse-familien. Når du har blitt godkjent er det bare å nyte i vei. Du kan overnatte fra tre netter opp til et helt år.

- BE OM TILBUD PÅ MEDLEMSSKAP, URBAN-TREEHOUSE-BERLIN.COM

The Urban Treehouse, Berlin
The Urban Treehouse, Berlin
Bisate Lodge, Rwanda
Bisate Lodge, Rwanda
Bisate Lodge, Rwanda
Bisate Lodge, Rwanda

Dessuten er de opptatt av å arbeide så bærekraftig som mulig gjennom å filtrere regnvann, gjenbruke flasker og la gjestene bli med på å plante ett tre for samme antall netter de tilbringer på hotellet.

5. Bisate Lodge, Rwanda

NATURVENNLIGE SAFARIBAS

De sagnomsuste gorillaene var mest sannsynlig den vanligste og kanskje eneste årsaken til at mange reisende fant veien til Østafrikanske Rwanda. Fra sommeren 2017 derimot kan økohotellet Bisate Lodge ha blitt nok. De seks tre-suitene er plassert ut i et naturlig amfiteater og ser utover tre statlige vulkaner og grønnkledde vidder. Dessuten er de opptatt av å arbeide så bærekraftig som mulig gjennom å filtrere regnvann, gjenbruke flasker og la gjestene bli med på å plante ett tre for samme antall netter de tilbringer på hotellet. Ta en kort biltur så vil du befinne deg i parkens hovedkvarter.

- FRA 8 000 KR/NATT PER PERSON, WILDERNESS-SAFARIS.COM/CAMPS/BISATE-LODGE

6. Treehotel, Sverige

TØFF SPEILKUBE

Hvis du er på leting etter en skikkelig aha opplevelse kan du hengi deg selv til Sveriges nordlige områder og Harads ved Luleelven. Høyt oppe blant trekronene, i urørt natur og milelange skoger dukker det moderne designtrehuset opp. Treehotel sitt siste prosjekt, The 7th room, stikker haken tøft frem. Bunnfasaden dekkes av et fotografi i naturlig størrelse og forestiller trekronene, veggene er svertet og den imponerende uteplassen er bygget av et stort nett. Dessuten har de latt en furu få vokse inn over verandaen så det byr opp til tre klatring på et helt nytt nivå.

- FRA 12 000 KR/NATT FOR OPP TIL FEM PERSONER. DET FINNES OGSÅ ANDRE ROM FOR TO PERSONER FRA 4 400 KR/NATT. TREEHOTELS.SE

Treehotel, Sverige
Treehotel, Sverige

På miljøvennlige Treehouse Lodge i Peru slår de av strømmen klokken halv elleve hver kveld, telefonlinjen er svak og regnskogens livlige lyder hører man godt hver natt.

7. Treehouse Lodge, Peru

I HJERTET AV AMAZONAS

På miljøvennlige Treehouse Lodge i Peru slår de av strømmen klokken halv elleve hver kveld, telefonlinjen er svak og regnskogens livlige lyder hører man godt hver natt. Pakk en lommelykt, dra fra telefon og svindel hjemme og forbered deg selv på å våkne opp til en safari direkte fra sengekanten. Her er nemlig regnskogens klatrende aper på øyenivå med soverommet ditt og den vakre Yarapafloden bruser harmonisk nede på bakkenivå. De luksuriøse trehusene i Amazonas regnskogen tilbyr all-inclusive komfort. Det vil si at du klarer deg noen dager uten å være avhengig av omverdenen.

- DOBBELTROM FRA 5 500 KR/TO NETTER, TREEHOUSELODGE.COM

Treehouse Lodge, Peru
Treehouse Lodge, Peru
Arctic Tree House, Finland
Arctic Tree House, Finland

8. Arctic Tree House, Finland

KOSELIG NORDLYSHYTTE

Synk ned i en varm, lun suite og gjør deg klar for et skuespill uten like. Er du heldig sjekker du nemlig inn en natt med vakkert nordlys. Arctic Tree House tilbyr 32 individuelle suiter ved polarsirkelen, like ved den populære juleparken Santa Park i Finland. Trehusenes design er skandinavisk og minimalistisk. Store panoramavinduer slipper inn snødekt natur og vakker utsikt over dalen. Bare husk å ta med deg varme klær. Reinsafari og hundesledeturer tilbys bortenfor bryggen, og noen ganger kan temperaturen falle helt ned til minus 30 grader!

- DOBBELTROM FRA 3000 KR/NATT, SANTAPARKARCTICWORLD.COM/ARCTIC-TREEHOUSE-HOTEL

Keemala, Phuket
Keemala, Phuket

I skyggen av trekronene ligger det 38 villaer som er utstyrt med private basseng, monsoondusjer og lekre himmelsenger.

9. Keemala, Phuket

HYLLEST OG LUKSUS

I Kamalas tropiske regnskog kan du regne med luksus på høyt nivå. I alle fall hvis du velger å bo en natt på resortet. I skyggen av trekronene ligger det 38 villaer som er utstyrt med private basseng, monsoondusjer og lekre himmelsenger. De velkonstruerte trevillaene er dessuten bygd i en formasjon som gir hyllest til de fiktive, gamle Phuket-stammene, og symboliserer jorden, himmelen, vandreren og bosetteren. Velg en bikubeformet villa høyt oppe i trekronene og gi en hyllest til "we-ha-befolkningen". Et folkeslag som dyrket universet og valgte å leve oppe blant trærne for å komme nærmere himmelen. Det mildt sagt gjennomtenkte hotellet mottok dessuten en tredje plass i Asia Hotel of the Year 2017.

- FRA 4 700 /NATT I ET TREE POOL HOUSE FOR TO PERSONER. KEEMALA.COM

Tulum Tree House, Mexico
Tulum Tree House, Mexico

10. Tulum Tree House, Mexico

STILREN UTFLUKT

Stirr utover regnskogens trekroner fra en privat takterrasse på Mexicos østkyst. Tulum Tree House åpnet dørene for nysgjerrige turister og tilbyr intimitet på linje med et privat hjem. I tillegg er servicen førsteklasses som på et luksushotell og designet er stilrent uten tilfeldigheter. Perfekt for både kresne eventyrere og stressede individer som trenger et pusterom. Det elegante femromshuset er satt sammen av det Tulumbaserte arkitektstudioet Co-Lab Design Office som har funnet sin inspirasjon i Yucatánhalvøyas natur og lokalt håndverk. Velg tre rom eller slå til på fem, og få hele huset for deg selv. Bare vær forberedt, luksusen har sin pris.

- 3 ROM FRA 10 000 KR/NATT, 5 ROM FRA 11 600 KR/NATT, TULUMTREEHOUSE.COM

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!