Menu Meny

5 favoritter langs Honduras’ karibiske kyst

Langs den palmekledde kysten ligger Det karibiske hav og venter på solhungrige nordmenn. Innlandet byr på spennende mayaruiner, frodige nasjonalparker og sjarmerende landsbyer i det honduranske høylandet ‒ vi pirrer din utferdstrang med Honduras’ mest interessante strender.

BAY ISLANDS

Øygruppen Bay Islands domineres av Roatán, med to cruisebåthavner, golfbaner og feriekolonier i hopetall på øyas vestside og kan virke noe sjarmløs. Men mens denne siden av øya er komfortabelt anlagt med resorts og restauranter, er østsiden isolert og mindre utviklet. Nærliggende Útila har færre strender, men er særlig populær blant backpackere og dykkeentusiaster, og er mer avslappet.

TRUJILLO

Landsbyene langs Honduras’ karibiske kyst er i hovedsak etablert av garifunafolket. De hvite strendene ved isolerte Trujillo er siste utpost før den veiløse La Mosquitia-jungelen begynner. Avslappet stemning ‒ og det er ikke annet å gjøre enn å la seg fascinere av den karibiske livsstilen. For avveksling ta lunsjen ved de nærliggende strendene ved Santa Fe og San Antonio.

Landsbyene langs Honduras’ karibiske kyst er i hovedsak etablert av garifunafolket.
Landsbyene langs Honduras’ karibiske kyst er i hovedsak etablert av garifunafolket.

SAMBO CREEK

Den karakteristiske garifunabosetningen er særlig kjent for El Indio Barbaro-festivalen, hvor tradisjonelle masker er ment å skremme til offergaver. Følg rytmene fra de tradisjonelle trommene til kulturelle begivenheter, og forvent å få dekket ditt behov for kokos i alle varianter. En spennende utflukt er Cayos Cochinos, 11 privateide karibiske atoller av hvit korallsand og palmer.

LA CEIBA

Ceiba er Honduras’ tredje største by med 180 000 innbyggere. Ved det pulserende torget og markedet møtes folk før lunsj og middag, mens utover kvelden er barene ved strandpromenaden det naturlige samlingsstedet. Dessverre er strendene her lite innbydende, og byen er i hovedsak et trafikknutepunkt for båter til Utila, Roatán og Cayos Cochinos, men utvilsomt et sted for natteliv.

OMOA

Ved grensen til Belize og Guatemala ligger denne avslappende landsbyen kun et kvarter fra Puerto Cortes. En utpost for reisende på vei til Guatemala, hvor en lite interessant festning er største severdighet. Slike steder byr på stemningen reisende liker, et sted å finne ro. Fiskelandsbyen som tidligere var Honduras’ største havn, livnærer seg i dag stort sett av backpackere på gjennomreise.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!