Menu Meny
Våre favoritter: Mývatn Nature Baths, Island

Våre favoritter: Mývatn Nature Baths, Island

Det er mye hyggeligere i Mývatn Nature Baths enn i Den blå lagune.

Varm kilde i midnattssol

Jeg går forsiktig ned i det varme vannet. Det lukter svovel, og store skyer av damp ligger som et slør over overflaten. At det snart er midnatt er ikke til å tro, for det er fullt dagslys. Den korte sommeren som utgjør Islands turistsesong, er nettopp innledet.
Varme kilder kan du finne mange steder på Island. Spør du en islending, vet han ganske sikkert om en hemmelig kilde et eller annet sted hvor bare den innvidde badegjengen vanker. En del av disse kildene er bygget ut til store bade- og spaanlegg for allmennheten. I Islands neste største naturbad er det ingen trengsel. Mývatn Nature Baths på øyas nordside bygger stort sett på samme konsept som populære Den blå lagune utenfor Reykjavik, men den ligger et godt stykke fra allfarvei.

I dette området er det mye å oppleve: hval, fugletitting, isgrotter, rykende vulkaner, mektige fosser og imponerende fjell. På reisen vår rundt Island blir besøket ved Mývatn et av turens høydepunkter. Når vi kommer tilbake etter en lang dagstur og føler oss slitne, er det ingen ting som kommer opp mot det å kunne synke ned i det varme vannet med en kald øl i hånden.

Badet har åpent 12–22 i lavsesongen, 9–24 i høysesongen. Entré for voksen 200‒250 kroner, avhengig av sesong. jardbodin.is

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!