Menu Meny

Utforsk Marokko

5 annerledes opplevelser i Marokko.

Ørkenen: På denne turen får du egentlig med deg tre opplevelser. Først en flott kjøretur (buss mulig, men leiebil bedre) over fjellpassene i Atlasfjellene. Nesten framme i byen Ouerzazate ligger en egen liten filmby, hvor mange av verdens storfilmer er «skutt», deriblant deler av Lawrence of Arabia.

Fra Ouerzazate kjører du videre sørover, langs elven, ned den frodige og vakre Vallé del Draa. Karakteristiske kashbaer hele veien ned til byen Zagora. Der forsvinner elven i sanden, for her begynner ørkenen Sahara. Dagsturer eller overnattingsturer med kamel, anbefaler det siste. Magisk! Et godt hotell er Kasbah Asmaa Zagora.

Kjør sørover langs vakre Draa Valley
Kjør sørover langs vakre Draa Valley
 Palmeria ruinene i Kasbah Oulad Othman ligger mellom Agdz og Zagora
Palmeria ruinene i Kasbah Oulad Othman ligger mellom Agdz og Zagora

Kongebyene: Fès, Marrakech og Meknes – og Rabat. En skikkelig marokkansk kulturreise. De tre første har vært med på å forme marokkansk historie gjennom mange hundre år, den siste er med fordi det er der Marokkos nåværende konge bor. Og fordi det er landets hovedstad, selvfølgelig.

Byporten Bab Bou Jeloud møter deg i Fes
Byporten Bab Bou Jeloud møter deg i Fes

Strendene: Strendene, særlig langs Atlanterhavskysten, er mange og lange. Lettest adkomst om vinteren er Agadir (direktefly med Norwegian).

Essaouira ligger tre timers kjøring fra Marrakech (Supratours bus). Dette er en hyggelig by, og byen for kitere og surfere, men vannet er litt for kaldt for norske tær om vinteren.

La Lagune, ved Oualidia, nord for Safi, er fantastisk om sommeren, mens seriøse surfere og soldyrkere som ønsker å være for seg selv, reiser lenger sør, til strendene rundt Dakhla, politisk omdiskutert, fordi dette ligger i Vest-Sahara.

Oualidia ligger mellom El Jadida og Safi
Oualidia ligger mellom El Jadida og Safi
Surferparadiset Dakhla
Surferparadiset Dakhla

Litteratur: Du skal ikke reise så langt fra Europa for å få en Marokko-opplevelse: Det er bare å ta fergen over fra Spania (den langsomme fra Algeciras eller den hurtige fra Tarifa) til Tanger. Denne byen har et litt frynsete rykte fra den tiden den var smuglernes domene, men i dag er Tanger en hyggelig og meget marokkansk by. Alle litteraturinteresserte burde jo valfarte til denne byen, for det var her flere av beatforfatterne holdt til, forfattere som William Burroughs (han skrev Naken lunsj her) og Jack Keruac. Og Paul Bowles, han med Med himmelen som tak (men han var ikke en beatforfatter).

Litt utenom: Azrou ligger i de midtre Atlasfjellene. Dette er en ganske ukjent del av Marokko, kjent for sine apekatter, sine fargerike berbermarkeder, sine sedertrær – og for sitt gode ørretfiske. Det siste hadde du vel ikke regnet med! Busselskapet Supratours kjører fra både Meknes og Fès.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!