Menu Meny

Våre Favoritter: Interlaken, Sveits

På Europas tak

Alpene er ikke ukjent for dem som liker å kaste seg utfor med slalåmski på beina, men Sveits er mer enn et vinterferiemål. På sommeren er fjellene ypperlige til lange trekkingturer, men visste du at det er vel så fint å reise i skuldersesongene, når du har fjellene nesten helt for deg selv? Fra Interlaken har du et mylder av over 45 toglinjer, fjell- og skiheiser som tar deg opp i ulike deler av fjellene herfra til 200 kilometer med skiløyper og et rikt nettverk av vandreleder.

Som navnet tilsier, Interlaken ligger vakkert plassert mellom innsjøene Brienz og Thun, omringet av de mektige fjellene Eiger, Mönch og Jungfrau. Dette er det perfekte startpunkt for å utforske Alpene og sjøene i området og et skikkelig adrenalinrush-hub. Eller for deg som liker å ta det i litt roligere tempo.

Ta toget opp til Jungfrau, Alpenes tak, fjelltoget klatrer oppover mot Grindelwald (også et utmerket område å starte flott fjellturer) eller Lauterbrunnen, der du bytter til Jungfraubahn opp til Kleine Scheidegg. Riktignok foregår store deler av reisen oppover gjennom en syv kilometer lang tunnel, men togreisen er en stor opplevelse i seg selv og gir deg flott utsikt til ikoniske Eiger. Endelig oppe på toppen står du 3454 meter over havet på Sphinx observasjonsdekk, som gir deg 360 graders utsikt over et område av fjell, snø og is. Her er det både restauranter og en isskulpturpark – og om sommeren kan du gå over isbreen med en guide.

Ikke alt av spennende aktiviteter foregår i høyden. Det er en fin vandretur fra Bönigen til Brienz som passerer tre vakre fossefall, en tur som tar nesten 7 timer hvis du tar hele ruten i ett jafs, eller den kan deles opp i kortere etapper. Grottene St. Beatus ved Thunersjøen er en annen spennende aktivitet som tar deg inn i opplyste trange ganger innover i Niederhorn-massivet.

Reise hit

Fly direkte til Genève med SAS og Norwegian eller Zürich med SAS.

Tog fra Genève til Interlaken via Bern, ca. 3 timer. Fra Zürich, også via Bern, ca. 2 timer. Sveits byr på et imponerende tognettverk og mange ulike togpass som gir deg rimeligere billetter.

Hvis du skal reise mer med tog i Sveits, kan det lønne seg å kjøpe et Swiss Travel Pass, som gir deg ubegrenset reise med tog, buss og båt og rabatter på en rekke museer og aktiviteter.

Vinterlandskap i Grindelwald med Mittelhorn og Wetterhorn i bakgrunnen.
Vinterlandskap i Grindelwald med Mittelhorn og Wetterhorn i bakgrunnen.
Fjelltoget ned fra Jungfraujoch.
Fjelltoget ned fra Jungfraujoch.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!