Menu Meny

Guide til Ahmedabad, India

Dette er India, tenkte jeg, representert med et hotell akkurat slik jeg hadde ønsket meg.

Reisen dit

Ta hensyn til både billettpris og reisetid. Du lander i Delhi eller i Mumbai. Derfra videre med Air India, Spicejet eller andre lokale selskaper. Merk deg at en del innenlandsselskaper flyr fra terminal 3 i Delhi, så beregn god tid for transfer med buss eller taxi.

Finnair selger gjennomgående billetter til Ahmedabad, i samarbeid med Air India.

Tog, se: seat61.com, indianrail.gov.in og indianrailways.gov.in

Reise rundt

I Ahmedabad: Last ned Uber-appen, det er den som fungerer best. Gode biler og riktige priser. Trehjulingene, tuk-tuk er også greit, men du sitter utsatt. Bein og armer må være innenfor «kupeen», og len deg ikke ut, for her er det ofte ikke mange centimeterne mellom kjøretøyene.

Tar du tuk-tuk, er det best om en lokal (f.eks. en fra hotellet) kan forklare sjåføren hvor du skal, og hva prisen for turen skal være.

Alkohol

Ahmedabad er en nesten alkoholfri by! Det betyr at du selv på de største hotellene ikke får servert øl. Du kan søke om alkohollisens via hotellet du bor på (for å drikke på eget rom), men det er en komplisert prosess og er neppe verdt bryderiet.

Overnatting

The House of MG ligger sentralt til og er et ombygget gammelt familiepalass. Uttrykket An Urban Heritage Hotel dekker godt, for dette har vært hotell siden 1924. Store, gammeldagse, men fine rom. Restaurant både på grunnplan og på takterrassen. houseofmg.com Hotellet har også to havelis, herskapshus, med rom.

Lemon Tree Hotel i Navrang Pura (ved Mithakhali/Six Road) er et moderne kjedehotell. Serverer også vestlig mat. lemontreehotels.com

Slik vil jeg bo, og slik bodde jeg iallfall noen dager, når jeg er på reise i India.

Mat

Det går mye i vegetarmat i denne byen. God mat, men ofte sterkt krydret.

Vishalla, vishalla.com. Et meget spesielt sted som serverer indisk mat, og hvor til og med tallerkenen er økologisk og består av sammensydde planteblader. Vishalla har også et eget folkemuseum, så her får du en dobbelt opplevelse.

Tomato's Restaurant, Ground Floor, Mardia Plaza, C.G. Road, Navrangpura, Ellisbridge. Interiøret er som i en amerikansk snackbar. Maten er god, serverer både tradisjonell indisk og vestlig.

​Attraksjoner/utflukter

Hele byen, egentlig, for den er erklært av Unesco som World Heritage City.

Heritage Walks gir deg en passe dose lokal historiekunnskap.

Centre for Heritage Management, under byens universitet, ahduni.edu.in.

Utflukt til Gandhinagar – hovedstaden i Gujarat. Ligger 30 kilometer nord for Ahmedabad og ble bygget som en helt ny by, med planløsning som i Le Corbusiers Chandigarh.

Diu Island, en tidligere portugisisk øy. Badeutflukt til Nagoa Beach.

Millowner's Building, for deg som er interessert i arkitektur. Bygningen er tegnet av den sveitsisk-franske arkitekten Le Corbusier. Ligger i Ashram Road, Navrangpura.

Gir National Park, gujarattourism.com. Det er nesten 40 mil dit, men til gjengjeld kan du fortelle at du har sett løver i India. Dette er det eneste stedet hvor det finnes asiatiske løver. Kombineres med Diu.

Auto World Vintage Car Museum, Dastan Estate, vccci.com.

Nettside

gujarattourism.com

Litteratur

Les lokale (engelskspråklige) aviser hver dag, for eksempel Ahmedabad Mirror, så får du et innblikk i hva som skjer i byen.

Anbefales: Zac O’Yeah: Gandhi – eller kunsten å snu verden opp ned. Publicom, og Torbjørn Færøvik: Mahatma Gandhi – elsket og hatet. CappelenDamm.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!