Menu Meny

5 strandfavoritter i Sørøst-Asia

Sørøst-Asia er ikke turistfavoritt uten grunn. Smakene, naturen, den rike kulturarven. Og menneskene! Her går utviklingen raskt og våre favoritter for 10 år siden har for lengst tilpasset seg den voksende turistnæringen, hvor hotellresort raskt har tatt over for enkle stråhytter. Vi har plukket frem strendene som fortsatt får oss til å lengte østover.

HAVELOCK, INDIA

Havelock ligger i Andamanøyene øst for Sri Lanka som består av nærmere 600 øyer, hvor kun 10 er tilgjengelige for turister. Sjarmerende og avsides med grønn regnskog, hvit sand, blått hav og myriader av fargerike fisk og fugler. Sju tilgjengelige strender, og en rekke overnattingssteder i ulike prisklasser langs øyas østside. Det går daglige ferger fra Port Blair.

Det er lett å ha gode dager på Andamanøyene. Ekstra lett er på på Havelock.
Det er lett å ha gode dager på Andamanøyene. Ekstra lett er på på Havelock.

NGAPALI, MYANMAR

Ngapali byr på avslappet stemning. Langstrakte hvite palmestrender og turkist hav. Akkurat det man trenger etter et minnerikt besøk til pagodene i Bagan. Mens uerfarne backpackere fortsatt drasser på den altfor tunge sekken og reiser tilbake til Thailand, rusler vi langs endeløse strender ved Andamanhavet, kun 45 minutters flytur eller en litt for lang busstur fra Yangon.

Folk samles for solnedgang på stranden ved Thandwe i Ngapali
Folk samles for solnedgang på stranden ved Thandwe i Ngapali

TIOMAN, MALAYSIA

Langkawi er ofte førstevalget for strandhungrige på reise i Malaysia, men øyene på østkysten er både mer sjarmerende og mindre turistifiserte. Her ligger Palau Tioman blant 64 mindre øyer, med bortgjemte strender, skjult i palmelunder blant klippene. Det er lite infrastruktur, men fergen fra Mersing stopper også i de tradisjonelle landsbyene Genting, Paya, Tekek og Salang.

Frodige Tioman lokker med late dager på kritthvite strender
Frodige Tioman lokker med late dager på kritthvite strender

SIMILAN, THAILAND

Similanøyene er bare en av Thailands øygrupper, men det er noen av de best bevarte. De 11 øyene i nasjonalparken ligger blant korallrev og tropisk fisk i krystallklart vann. Nasjonalparken stenger flere måneder i året slik at naturen skal få hvile, og skilpaddene har fortrinnsrett til de beste strendene. Hurtigbåter går fra Thap Lamu, og det er enkle bungalower og teltplasser på tre av øyene.

Jordomseilere har kastet anker ved Similanøyene i Andamanhavet
Jordomseilere har kastet anker ved Similanøyene i Andamanhavet

KOH THMEI, KAMBODSJA

Koh Thmei i Ream nasjonalpark, en liten times kjøretur fra Sihanoukville, er en lite utviklet øy mellom Kambodsjas sørkyst og turistøya Phu Quoc i Vietnam. Omkranset av hvit sandstrand som skiller delfinene i havet fra langurene i mangroveskogen. Noen enkle resorter og et par bungalower tilbyr overnatting. Det går båter fra fiskelandsbyen Koh Chang.

Koh Rong er blant de mer besøkte øyene langs Kambodsjas kyst
Koh Rong er blant de mer besøkte øyene langs Kambodsjas kyst

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!