Menu Meny

Guide til Camargue nasjonalpark

Parc naturel régional de Camargue

NASJONALPARK

Elvedeltaet har tiltrukket seg bosetter i tusenvis av år, hvor dyrehold og rismarker har preget landskapet gjennom tiden. På 1600 tallet etablerte rike familier fra innlandet store gods Mas, og startet kommersielt oppdrett av okser og hester. Våtmarksområdet ble etterhvert drenert for å tilrettelegge for kornåkere, og store diker ble etablert for å beskytte mot flo og havets erosjon.

På 1900 tallet ble saltproduksjonen kommersialisert av store kjemiselskaper, og utbyggingen av saltpanner eskalerte. Risdyrking ble også en stadig viktigere inntektskilder, hvor moloer og demninger formet landskapet med nye rismarker. I 1927 ble området rundt Étang de Vaccarès registrert som naturreservat i 1927 for å bevare landområdene, og stanse videre utbygning

Ved parkens store saltvannslaguner étangs, lever over 400 fuglearter. Dette er eneste sted i Europa hvor rosenflamingoen parrer seg, når 100 000 individer samler seg ved Étang du Fangassier. De vakre fuglene som har hodet under vann mesteparten av livet blir opp mot 2m høye og har et like stort vingespenn. Det er ikke uvanlig å se flokker av disse grasiøse rosa fuglene fly over himmelen.

Fugletitting

Kurtiseringen starter allerede i januar, mens selve parringstiden finner sted mellom mars og mai. Selv om store deler av bestanden flyr sørover mot Tunisia og Senegal om i løpet av august og september, overvintrer nærmere 10 000 individer i Parc naturel régional de Camargue.

Isolert mellom våtmarksområdet og havet ligger den sjarmerende oldtidsbyen Saintes Maries de la Mer. Under Romerrikets okkupasjon for flere turen år siden var byen kjent som Ra. Gjennom vintermånedene er landskapet fredelig, og det flest fastboende i gatene, mens resten av året er dette en yrende ferieby med langstrakte strender, svært populære blant vindsurfere og kitere.

OVERNATTING I CAMARGUE

De La Fouque €€€ - For stilbevisste gypsettere

Godt skjermet fra bilveien ligger denne populære oasen ved Ètang des Launes. Stilfullt og eksklusivt med 26 personlig innredende rom og gipsy-vogner, alle med luftkondisjonering og egen terrasse. Eget spa med hammam og jacuzzi, oppvarmet utendørs svømmebasseng, og smakfull restaurant baser på lokale råvarer. Hotellet drives av solenergi med geotermisk oppvarming. Artistiske fellesområder innendørs, mens ved utearealene oppleves Camargue på sitt mest komfortable.
masdelafouque.com

De La Fouque - Godt skjermet fra bilveien ligger denne populære oasen ved Ètang des Launes.

L’Estelle €€€ - For den private gourmand

Sofistikert og elegant ved en av Rhônens sideelver med signaturrestauranten Le Petit Gourmet, en av de mer utmerkete i Camargue, hvor selveste Alain Ducasse har hentet inspirasjon. 20 rom og suiter, alle med badekar og utsikt over innsjøen. Ved det enkle uteområdet ligger svømmebasseng og et utsøkt panorama jacuzzi. Det ligger flere golfanlegg i området. L’Estelle er et lite og privat sted med fokus på god service og hva som serveres i restauranten fremfor fasiliteter og modernisering.
hotelestelle.com


L'Stelle - Sofistikert og elegant ved en av Rhônens sideelver med signaturrestauranten Le Petit Gourmet.

Les Arnelles €€ - For en harmonisk frokost

Ved et av Camargue bedre rideskoler ligger 15 prisgunstige og delikate rom i harmoni med naturen. Boutiquehotellet bygget av naturmaterialer i hjertet av Camargue har alle bekvemmeligheter. Blant sivet ligger et oppvarmet svømmebasseng, det serveres drikke på terrassen, og et godt kjøkken betjener restauranten for lunsj og middag, og serverer en utmerket frokost. Med beliggenhet midt i nasjonalparken er alle utflukter tilgjengelige. En rekke pakkeløsninger er tilgjengelige via nettsidene.
lesarnelles.com

Mas de Calabrun €€ - For mat og hesteinteresserte

Lengere ut ved Êtang de Consècanèrie blant store flokker ville flamingo ligger et annet godt mellomklassealternativ. Ved den 3 hektar store gården drives det aktivt med oppdrett av hester, som lever fritt rundt på eiendommen. En rekke rideturer og opplevelser rundt Camargue tilbys gjester. Det tradisjonelle gårdshuset er nyrenovert med ulike rom, og et innbydende utendørsbasseng. Hotellets Restaurant La Coursejade blir regelmessig nevnt som verdt å besøke i Michelin guiden.
mas-de-calabrun.fr

Auberge Fadaise € - For økonomiske fuglekikkere

Først og fremst et ridesenter, men de 12 enkle rommene rundt svømmebassenget i innergården er et utmerket budsjettalternativ for overnatting. En rustikk restaurant som krever forhåndsreservasjon. Med Parc Ornithologique Point de Gau på andre siden av veien, og gårdsplassen full av hvite Camarguehester som mer enn gjerne tar deg innover våtmarksområdene er det derimot liten grunn til å sitte på herberget. Auberge Fadaise ligger 4km fra sentrum av Saintes-Maries-de-la-Mer.
aubergedelafadaise.fr

Rundt nasjonalparken ligger en rekke vingårder som selger egenproduserte dråper til en særdeles hyggelig pris.

OVERNATTING I SAINTES-MARIES-DE-LA-MER

Vila de la Mar €€ - Sentrumsnært og trendy

Lite og vintage boutique hotell med god standard. 100 m fra Amphora stranden og sentrum av Saintes-Maries-de-la-Mer. 33 gjesterom i ulike størrelser, noe overpriset i høysesong på grunn av etterspørsel. Tilgang til spa med jacuzzi, hammam og treningssenter for 15€. Utmerket restaurant serverer middag. Terrassebar med enkle retter tilbyr lunsj ved det oppvarmede svømmebassenget.
hotel-viladelamar.co.uk

Hôtel Les Arcades € - Lite, enkelt og sentralt

Midt mellom kirken, supermarked og stranden ligger dette funksjonelle familiehotellet med 19 enkle rom av ulik størrelse over 2 etasjer. Eierene Hélène og Cedric sjekker deg selv inn, og er mer en villige til å dele av sin kunnskap om Camargue. Ingen restaurant og frokosten er ikke spennende, men den lille terrassen fungere fint for morgenkaffen. En rekke spisesteder ligger i umiddelbar nærhet er.
hotel-lesarcades.fr

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!