Menu Meny
24 timer i Toronto

24 timer i Toronto

Toronto er Canadas svar på New York. Mindre hektisk, lavere kostnadsnivå og mindre masete, men på mange måter like spennende. Du får lett med deg byens høydepunkter i løpet av 24 timer – til fots!

New City Hall

Hvis du bor på et hotell i sentrum, kom deg ut av sengen før frokost og hordene og ta en tur rundt de ikoniske New City Hall-bygningene i Nathan Phillips Square – om vinteren kan du leie skøyter, akkurat som i New Yorks Rockefeller Center.

Frokost

Tid for frokost, og det fins neppe noe bedre sted enn The Senator. Beliggende et par kvartaler fra City Hall har denne klassiske dineren servert kanadisk egg og bacon siden den åpnet i 1836 og er Torontos eldste restaurant.

New City Hall

Spasertur

Ta deg en tur ned Yonge Street, byens mest berømte gate full av butikker, teatre og ikoniske bygninger, som f.eks. museet The Hockey Hall of Fame. Rett ved museet ligger Brookfield Place, en fantastisk lobby med vakre buer og søyleganger.

Togstasjonslykke

Torontos sentralbanestasjon, Union Station, er landets travleste togstasjon og håndterer både nasjonale og internasjonale togforbindelser og er en ikonisk bygning i seg selv, bygget i 1927.

Union Station

Høydeskrekk?

Kjøp billettene på nettet, gli forbi køene og sus opp til toppen av The CN Tower, et av verdens høyeste frittstående byggverk, og med skrekkblandet fryd ta inn over deg 360 grader utsikt over byen – eller stikk innom nabobygningen og det nylig åpnede Ripley’s Aquarium som huser over 16 000 ulike akvatiske dyr.

Tips!

Hvis du har tid og ønsker å gjøre noe litt annerledes, ta båten over til Toronto Island. Fergene går fra Jack Leyton Ferry Terminal og tar omtrent 13 minutter. «Øya» består egentlig av 15 små øyer som alle er forbundet med hverandre med stier og broer. Herfra er utsikten mot byen slående, særlig ved solopp/ned-gang. Ta en dagsutflukt med piknikkurv til stranden og opplev begge deler.

Lunsj på The Drake

Akkurat nå et av stedene å se og bli sett. Restauranten The Drake, beliggende i hjertet av byens finanssentrum, tilbyr variert meny med alt fra sushi til grillet kylling.

The Drake

Hotellklassiker

The Royal York Fairmont Hotel, som åpnet første gang i 1929, er Torontos mest berømte hotell og byens svar på New Yorks The Plaza Hotel med håndmalte takmalerier og søyler.

Aperitiff

Stikk innom Cactus Club Café for en drink eller to før middag og meng deg med bank- og businessfolket som strømmer inn etter jobb.

The Royal York Fairmont Hotel

Distillery District

En snau 10 minutters taxitur unna ligger Distillery District ‒et pulserende kommersielt senter og boligområde ‒med drøssevis av kafeer, restauranter og butikker som alle er lokalisert i historiske bygninger som tidligere huset Gooderham & Worts Distillery. Området kan i dag skilte med Nord-Amerikas største samling med industriell arkitektur fra viktoriatiden. Utvilsomt en av de beste meksikanske restaurantene i byen ligger her, El Catrin, kjent for å servere den slemmeste Margaritaen nord for den meksikanske grensen.

Sheik Yerbouti!

Tid for å teste danseskoene og sette kursen for en av byens beste nattklubber, Uniun Nightclub. Ypperlig lydanlegg tiltrekker seg internasjonale topp-DJ-er for en helstøpt festkveld(natt).

El Catrin

Hva som skjer akkurat nå i byen:

seetorontonow.com

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!