Menu Meny

Verdens 5 vennligste land

Kan virkelig nordmenn ta feil, kan vennligheten i «Smilets land» faktisk være en kulturell misforståelse, kan det være steder som er mer imøtekommende enn selveste Thailand? Vi er ikke overrasket over resultatet av undersøkelsen til Expat Insider, som omfatter 14 000 utlendinger i 191 land.

Uganda

Ingen av de spurte reagerte negativt på spørsmålet om vennlighet i Uganda, og godt over halvparten ga dette vakre landet ved Victoriasjøen høyeste poengsum for vennlighet. Landet har sine utfordringer, men spennende natur og sommer året rundt er god grunn til å besøke Afrikas perle. I hovedstaden Kampala er både hotell og restauranter av internasjonal standard, mens landet for øvrig er mer autentisk og levende ‒ til frustrasjon for noen, men til fornøyelse for andre opplevelsessøkende. Engelsk er godt utbredt. Senk skuldrene og vær tålmodig: Dette er Afrika.

Costa Rica

Det er lett å forstå hvorfor landet i Sentral-Amerika mellom Stillehavet og Det karibiske hav er glad i både livet og besøkende. Ukomplisert og avslappet blir du ønsket velkommen. Strendene er lange, og tempoet rolig. Kanskje er det landets styresett som gjør folk tilfreds i hverdagen og det behagelige klimaet som gjør dem vennligsinnet og harmoniske. Engelsk holder lenge, men spansk gjør deg mindre til en turist. Landet satser på bærekraftig turisme, og 20 % av landarealet er beskyttet som nasjonalpark. Milelange strender, aktive vulkaner og frodig jungel.

Colombia

Etter en turbulent tid er colombianerne henrykte over å kunne vise frem sin imponerende kultur og storslåtte natur. Mens 50 % av landet består av pulserende storbyer, karibiske havner, barske høylandsgrender og isolerte stillehavssamfunn, dekkes den andre halvparten av 50 beskyttede nasjonalparker og regnskog, ugjennomtrengelig for alle unntatt indianerstammene som har befolket området i over 15 000 år. I byene er folk utpreget vennlige og hjelpsomme, mens på landsbygden er mange fortsatt forundret over besøket, men like smilende. Uansett hvilken del av landet som besøkes, får man føle salsa- og rumbarytmene.

Oman

Med tro og håp som grunnleggende for sin kultur er omanerne både hjelpsomme og inkluderende. Muskat har talløse restauranter og barer, men som et av verdens mest solrike land er det som skapt for kulturopplevelser og utendørsaktiviteter, ikke for storbyliv. Dette stolte og velutdannede folket er en av de beste innfallsvinklene for å bli bedre kjent med den arabiske verden. Sultanatet byr på ørkenlandskap og livlige havnebyer, og er dessuten et av de beste stedene for å oppleve den utrydningstruede arabiske knølhvalen og spermhval. Den tradisjonelle beduinske gjestfriheten vil garantert gi nye og varme bekjentskap.

Filippinene

Etter å ha ristet av seg Vesten står dette internasjonale landet av 7000 øyer igjen på egne ben. De fleste kan reise hit visumfritt, levekostnaden er lav og språket engelsk. Med et fabelaktig kjøkken basert på lokale råvarer, historie og kultur med det beste fra alle verdensdeler, er det forståelig at landet måler høyt på vennlighet. Når selv de største millionbyene i tillegg er omringet av perlehvite strender, er det kanskje ikke rart både besøkende og fastboende trives. Selv om den fargerike presidenten går hardt til verks for å nå sine mål, preges landet av vennlige og sosiale innbyggere enten du besøker risterrasser, høylandet eller sandstrendene.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!