Menu Meny

Georgia: Full av kontraster

Kåret til «Årets reisemål 2018» av Vagabonds svært bereiste redaksjon!

Et land fullt av kontraster. Gjennomrustede sovjet-Ladaer deler veien med flunkende nye Jaguarer. Femtusenmeterstopper raver i horisonten til grønne solskinnssletter fulle av vinranker og eldgammel historie. Hipsterkulturen har kommet også hit, og sammen med hoteller i ypperste designklasse utgjør de et radikalt skille med hvordan det tradisjonelle tviholdes på av både unge og gamle.

Så hvorfor topper Georgia listen? Ikke bare er vi glad i kontraster, men Georgia har så mye å gi, av alt. Det bugner av utendørsaktiviteter i verdensklasse, i alle klasser. For deg som vil klatre de høyeste kaukasustoppene eller gå rolige turer i Borjomis granskoger, bade i sulfurkilder eller vandre i høylandet i utilgjengelige Tusjeti og Svaneti. Og ri på hest! Og spontant bli spurt om du vil gli ned fjellsidene under en paragliderskjerm.

Mount Kazbeg. Utsikt fra ROOMS hotellet.
Mount Kazbeg. Utsikt fra ROOMS hotellet.
Bruktmarkedet i Tbilisi. På jakt etter gamle sovjetskatter.
Bruktmarkedet i Tbilisi. På jakt etter gamle sovjetskatter.

Georgia er selv for en bortskjemt naturberiket nordmann et slående vakkert land.

Georgia er selv for en bortskjemt naturberiket nordmann et slående vakkert land. Og la oss ikke glemme kulturen, historien – det er så mye historie! Kirker, fort, borger, helgener og den dype kristne troen som bor her, det er en svimlende tusenårig historie fylt med krig og okkupasjon, utvikling og frigjørelse.

Turistnæringen er i opprustning. Vinproduksjonen er i startgropa til å få den anerkjennelsen den så etterlengtet vil ha. Georgia står i det store veiskillet fra sovjetstat og å oppvarte russiske turister til å vende blikket vestover mot medlemskap i EU og å ta imot nye europeiske turiststrømmer.

ROOMS KAZBEGI, hippeste hotellet i landet.
ROOMS KAZBEGI, hippeste hotellet i landet.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!