Kategorisert i Norge

Familiefornøyelser i Norge

Sommarland i Bø

Sommarland i Bø

Sommeren er tiden for ferie og moro, og du trenger ikke reise utenlands for å ha det gøy. Norge har massevis av forlystelser å by på! Jeg har kikket nærmere på hvor du finner moroa. Her kommer noen tips!

Tusenfryd
Spinnvill fryd med ny attraksjon!
Tusenfryd ligger på Vinterbro i Ås kommune utenfor Oslo. Denne parken er et paradis for de som liker fart og spenning. I parken finner du en mengde berg og dal-baner, karuseller, badeland og andre attraksjoner. I år lanseres monsterkarusellen SpinSpider, som vil gi selv den modigste karusellrytter noe å tenke på. I denne karusellen sitter du i et kjempehjul med kroppen vendt utover. Hjulet er festet til en stor pendel, som svinger frem og tilbake. Du blir dermed ”kastet” 44 meter opp i lufta på hver side og med en fart på opptil 115 km/t. Når du når toppen på hver side, sitter du halvveis opp-ned. Og ikke nok med det, hjulet roteres samtidig mot klokka, slik at du får en konstant følelse av vektløshet. Noe for deg?
Parkens priser på inngangsbillettene varierer etter høyde, er du under 95 cm er det fri entré. Mellom 95 og 120 cm er prisen 255 kr, over 120 cm er prisen 320 kr og for de over 60 år er prisen 150 kr. Det lønner seg å kjøpe billetter på nett, da får du rabatt!
For mer info se www.tusenfryd.no

Dyreparken
Dyriske opplevelser for hele familien!
Dyreparken ligger på sørlandet, nærmere bestemt i Kristiansand. Parken passer for folk i alle aldre. Både store og små vil kose seg, og du vil garantert finne ting å gjøre som passer for akkurat deg. I parken er det 102 forskjellige dyrearter, morsomme karuseller, tivoli, forskjellige show og badeland. Årets store nyhet er bondegården Kutoppen. Her skal kjendisdyrene Albert Einswein, Chickolina, Tineline, Gaute, Mosk og Fobetron, som er kjent fra TV2, bo. Et flott sted hvor du kan få nærkontakt med ekte bondegårdsdyr. Elsker du dyr, så er vel dette stedet for deg?
I tillegg har parken en egen festival, Dyreparkfestivalen, hver helg i juni. Her kan du delta på alt fra dyrepasserskoler til cirkusskole og trylleverksted.
Prisene varierer etter sesong. I høysesongen koster det 270 kr for barn mellom 3 og 13 år, 340 kr for voksne over 14 år og 210 for alderspensjonister over 67 år.
For mer info se www.dyreparken.no

Kongeparken
Helt konge i eventyrlandet!
Denne parken finner du sentralt i Rogaland, ikke langt unna Stavanger. En park full av magi, fart og spenning venter på deg. Her er det forskjellige dyr, karuseller, berg og dalbane og andre spennende attraksjoner. Kongeparken har Norges første berg og dalbane med snurrende vogner. Med en fart på nesten 70 km/t er det duket for en svimlende tur med krappe svinger, uventede fall og høye hastigheter. Du vet aldri hvor ferden skal gå, da vognene snurrer uavhengige av hverandre og tar deg med på en vill ferd. Høydeskrekk er en annen spennende aktivitet og alle klatreres drøm. Poenget er å komme seg over stup og ødelagte broer – og alt foregår 13 meter over bakken! Liker du vann og våt moro, så kan du prøve deg i Redningsskøyta, en fasilitet for dem uten vannskrekk. Her rir du på bølgetopper i stor fart.
Prisen er inndelt etter sesonger, og billettene koster i høysesong kr 245,- for voksne og barn. Alle under 90 cm kommer gratis inn i parken. Det er spesialpris for pensjonister, musikkorps og grupper som opptrer, skoler/SFO osv.
For mer info se www.kongeparken.no

Bø sommerland
Vannvittig moro for hele familien!
Bø sommerland ligger i telemark. Denne parken er et mekka for de som liker å plaske rundt i vannet i timevis. Parken er nemlig proppfull av forskjellige vannattraksjoner og vannsklier. Er brettsport din greie? Da kan du prøve deg i Flow Rider – verdens største surfebølge og er du enda mer eventyrlysten kan du teste Europas største Halfpipe i vann. Her kan du ta med deg en venn og sette utfor i full fart. Er du blant de tøffeste, så er magasuget noe for deg, men slett ikke alle tørr å utfordre skjebnen i denne heftige attraksjonen. Jettegryta og hompetitten er også verdt et besøk, og passer for de som ikke tørr å utfordre de aller tøffeste skliene. Det finnes også artige aktiviteter for de som foretrekker å holde seg tørr på beina, som minigolf, Tarzanløypa, bilbane, eventyrhuset, hoppeputa, kanopadling og tivoli. Sommarland byr på mye moro for liten og stor i vann og på land!
Inngangsbilletten er gratis for barn under 95 cm. For dem mellom 95-140 cm koster det 255 kr, for dem over 140 cm koster det 299 kr og for seniorer over 62 år koster det 200 kr i høysesongen.
For mer info se www.sommarland.no

Hunderfossen familiepark
Eventyrlig 25-års jubileum!
Hunderfossen ligger rett ved Gudbrandsdalens begynnelse og ikke langt fra Lillehammer. Dette er en annerledes og allsidig familiepark som faktisk passer for hele familien. Her finner du eventyrtroll, slott og prinsesser, badeland, bilbaner, og andre fart- og spenningsfylte attraksjoner. Årets store nyhet er trollfallet. Klarer du, som Askeladden å lure deg forbi trollet og redde prinsessen i tårnet i Eventyrslottet, eller faller du laaangt ned i Trollgropa? Først i Norden – eventyrlig morsomt og spennende. Tør du…..?
Som den første fornøyelsesparken i Norge, lanserte Hunderfossen Gokart-bane sommeren 2008! Snipp, snapp, snute … her blir det moro både inne og ute.
Barn mellom 95 og 140 cm slipper inn for 255 kr, voksne over 140 cm for 310 kr og alderspensjonister over 65 år for 195 kr.
For mer info se www.hunderfossen.no

Atlanterhavsparken
Spektakulært dykkershow!
Denne parken ligger få minutters kjøring fra Ålesund. Parken er et av Nord-Europas største saltvannsakvarier. Dette er parken for deg som liker havet og alt som er i det! Her finnes alle slags fisker og havdyr fra Atlanterhavet, du kan være med å fôre fisker og du kan se det spektakulære dykkershowet som foregår i Atlanterhavstanken. Og endelig har det kommet pingviner til parken. Billetter koster 60 kr for barn og 120 kr for voksne.
www.atlanterhavsparken.no/

Namsskogan familiepark
20 år i med opplevelser utenom det vanlige!
Namsskogan familiepark ligger midtveis mellom Trondheim og Mo i Rana. Denne parken har både dyr og attraksjoner, og passer godt for både store og små. Her er det sykkelbane, hester, hoppeslott, barnas seter, diverse dyr og mye mer. Barn under 4 år kommer gratis inn i parken, barn mellom 4 og 15 år kommer inn for 190 kr og voksne over 15 kommer inn for 210 kr, dette gjelder i høysesongen.
www.namsskogan-familiepark.no

Vikingland Spangereid

Vikingopplevelser for liten og stor!
Vikingland ligger i Lindesnes kommune. Parken byr på aktiviteter tilpasset både store og små i alle aldere. Du kan ri på hester, skyte med pil og bue, kaste med øks, bli med på vikingtokt, gå naturstien og en hel del mer. Det er også en liten utstilling av vikinggjenstander som er funnet her på Spangereid og i området rundt. Billettprisene er veldig hyggelige, det koster 50 kr for barn og 80 kr for voksne.
www.spangereidvikingland.no

Akvariet i Bergen
Snart kan du oppleve haier som svømmer over deg!
Fra Bergen sentrum tar det omtrent 15-20 minutter å spasere til akvariet. Du finner det helt ytterst på halvøyen Nordnes. På Akvariet kan du møte dyr fra hele verden. Du kan se fisk og andre dyr fra havet, aper og øgler fra regnskogene og ikke minst pingviner fra øyene rundt sydpolen.
Billettprisene ligger på kr 100,- for voksne og kr 75,- for barn. Spesialpris for skoler og grupper.
www.akvariet.no

Hardangertun familiepark
Her blir barndomsminner skapt!
Denne familieparken finner du i Kinsarvik 11 mil øst for Bergen. Parken byr på mange forskjellige aktiviteter som: kanopadling, kjøre motorbåt, ro, fiske, fjellturer, fjellklatring, boblebad, badstue, svømmebasseng og seiling på stålvire.
Dagskort til parken koster kr 125,-
www.hardangertun.no

Polar Zoo
Verdens nordligste dyrepark!
Du må så langt nord som til Bardu for å finne denne flotte dyreparken. Årets nykommere i parken er to bjørnunger som ble født tidligere i år. Jenta er noe så sjeldent som en albinobjørn og helt lys i pelsen. Wolf camp er Polar Zoo’s største attraksjon. Her får du møte ulvene ansikt til ansikt på innsiden av gjerdet! Noe for deg? Da kanskje du vil adoptere en ulv. Du kan bli en ulvesponsor og ambassadør for Wolf Camp. Dette er en unik mulighet til å komme tettere inn på de sosialiserte ulvene i parken. Du får selvfølgelig velge hvilken ulv i Salangsflokken du vil adoptere. For å komme inn koster det kr 170,- for voksne og kr 100,- for barn.
www.polarzoo.no

Snilsberg familiepark
Norges grønneste familiepark!
Denne grønne lungen finner du i hjertet av Ringsaker kommune, nærmere bestemt midt mellom Hamar og Lillehammer. Her finner du dyr, aktiviteter og naturopplevelser. Et sted hvor barna kan leke og kose seg og de voksne slappe av i rolige og trygge omgivelser. Ta en tur langs den drøye en kilometer lange naturstien i parken, vakkert kulturlandskap og flott utsikt mot Mjøsa. Kanskje ser du Skibladner komme dampende. I naturskjønne omgivelser møter du hundrevis av norske og utenlandske dyr. Her gresser nysgjerrige lamaer og lettbeinte struts i kupert landskap, mohair – geiter fra New Zealand, villsau, mini-ponnier, afrikanske dverg-geiter, mulesel, villsvin, minigriser, store og små kaniner.
Billettprisene er hyggelige og er satt til kr 90,- for voksne og kr 60,- for barn.
www.snilsberg.no

Vassfaret Bjørnepark
Opplev bjørn på nært hold!
Vassfaret Bjørnepark ligger i Flå i Hallingdal, bare 800 m fra RV 7, skiltet fra Flå sentrum. I tillegg til bjørn kan du her få nærkontakt med elg, rådyr og pinnsvin. Her kan du tilbringe mange timer i fri natur med dyra tett innpå deg, du kan gå små turer og nyte roen og de fine omgivelsene.
Priser for billetter i hovedsesongen er kr 130 for voksne og kr 100,- for barn.
www.vassfaret-bjornepark.no

Amadeus-parken
”Amadeus er en apekatt …”
Amadeus-parken ligger ved Tangen i Stange Kommune, ca 60 km nord for Gardermoen, eller om du vil, ca 25 km sør for Hamar. Her har du muligheten til å være omgitt av snille dyr av alle slag! Det er mulig å klappe dem, kose med dem, leke med dem, fôre dem … NESTEN alle dyrene i dyreparken kan du gjøre noe av dette med. Alligatoren Alex er selvfølgelig et unntak. Men er du heldig kan du se på at dyrepasserne må driste seg inn til ham og gi ham mat.
Billettprisene ligger på kr 120,- for voksne og kr 95,- for barn.
www.amadeusparken.no

Jeg og familien skal besøke flere av parkene i sommer og skal saktens legge inn terningskast på forlystelsene her etter hvert. Ha en riktig god sommer alle sammen!

Del dette innlegget med dine venner:

Skriv en kommentar

Våre reisebilder - Se alle bildene

Vaksineoversikt:

UDs reiseråd:

I salg nå

En klassiker er tilbake:

Bli vår venn: