Rimelig sommerferie i siste liten

De fleste vil både ha sol, bademuligheter og opplevelser når de skal på tur – og helst ikke for langt unna og aller helst til en rimelig pris selv i høysesong. Her er litt nødhjelp til de med begrensede midler, som er litt seint ute med planleggingen.

1. Barcelona: byen som har alt

Barcelona: En by full av Gaudiske pepperkakehus. Foto: Jaume Meneses/Flickr

Barcelona: En by full av Gaudiske pepperkakehus. Foto: Jaume Meneses/Flickr

Tilbring morgentimene i Gaudís eventyrlige Park Guell, på Picasso-museet eller ved den fascinerende kirken Sagrada Familia, før du setter snuten mot stranden og kaprer deg en god plass på Barceloneta. Blir bystranda litt for folksom for deg kan du ta toget litt nordover eller sørover langs kysten.

Både Sitges i sør og Costa Maresme i nord er trivelige og ikke minst rimelige baser for de som vil bo på stranden og ta dagsturer til Barcelona by i stedet for motsatt. Sørg uansett for å få med deg en sprudlende ettermiddagscava på en av Barcelonas kule barer, og gå ikke glipp av synet og lyden av Fontana Magica – fontenen som synger og danser på Placa Espanya ved solnedgang.

Fly: flybilletter i høysesong (juli) med Norwegian ligger for tiden på rundt 2500 kroner t/r.

Overnatting: Hotell i Barcelona kan være en utfordring i de travleste periodene. Sats heller på å bo i en av kystbyene i Catalunya – da får du med et mye mer komfort for langt rimeligere priser. En personlig favoritt er Pension Mitus i Canet de Mar, der du får en langhelg for to for en tusenlapp.

2. Mallorca: sjarm på charterøya

Mallorca: Lekre strender langs klart Middelhav. Foto: K. Ziesler

Mallorca: Lekre strender langs klart Middelhav. Foto: K. Ziesler

Palma de Mallorca er som et mini-Barcelona midt i Middelhavet. En kulturby med praktfull arkitektur, museer, gallerier og uteliv, og strender strødd langs kanten. Øya er ikke uoverkommelig stor, så nydelige ekskursjoner – som en togtur til den sjarmerende byen Sollér – kan gjøres fra en base i Palma ellr i en av de mange strandbyene.

Har du mer enn en uke på deg kan du kombinere noen storbydager i Palmas tapasbarer med en tur til stille og rolige Menorca. Båter går daglig mellom øyene.

Prisnivå

Fly: Ryanair flyr fra Rygge til Palma, og en t/r-billett i juli ser ut til å ligge på rundt 2000,- kr.
Sjekk også charterselskapenes restplasser – www.solfaktor.no - med is i magen og litt flaks kan du komme billig unna med uspesifisert eller ‘kun fly’.

Overnatting: Mallorca har et voldsomt antall store, usjarmerende turistmaskiner man kan bo på, men det finnes unntak. Vil du ha sjarm og komfort (og nydelig frokost i bakhagen!) i gangavstand fra strand og restaurantstripe anbefales Pension Bellavista i den vesle byen Port de Pollença, nord på Mallorca. Rimelig priser og topp service! Bussturen fra Palma tar rundt en time.

3. Berlin: under et palmetre ved Spree

Berlin: Ta en murtur. Foto: K. Ziesler

Berlin: Ta en murtur. Foto: K. Ziesler

Har ikke Berlin strandlinje sier du? Klart de har, de har en elv og dermed to hele bredder å fylle med sand, og Berlinerne har foredlet sitt liksomstrand-konsept i årevis. Å nyte en paraplydrink på Strandbar Mitte eller en av de mange andre beachbarene er en solhilsen som knapt kan overgås. Omtrent 30 strender ligger side om side langs Sprees bredder, og når været sier vått har Berlin absolutt alt et urbant hjerte kan drømme om.

Bedre uteliv, kunst-, musikk- og restaurantliv, skal du lete lenge etter. Og nevnte vi historie? Ta på deg dine mest pønkete solbriller, hopp på et fly til verdensbyen Berlin, løp retning Spree og si ”eine Sonnenbank, bitte“.

Prisnivå

Fly: Er du blant de som med dalende mot saumfarer flyselskapenes direkteflyvninger etter rimelige destinasjoner i sommer kan tanken på Berlin som strandby være oppløftende. Berlin kan du komme deg til for rundt tusenlappen selv midt i juli (sjekk Norwegian og Air Berlin), og dersom det blir en våt sommer kan du slå opp din Regenschirm og smile langt bredere enn de som sitter på en øde gresk øy og regner bort.

Overnatting: Berlin er fult av rimelige hostels, leiligheter som kan leies for noen dager og alskens hoteller. Velg deg en bydel (hvis du aldri har vært der før er for eksempel Prenzlauer Berg et trygt valg) og ha en strålende sommer på asfalt og sand!

4. Stockholm: en svært lite harry tur

Stockholm: Gatesjarm og skjærgård. Foto: K. Ziesler

Stockholm: Gatesjarm og skjærgård. Foto: K. Ziesler

Svenskene har riktignok ikke skjønt at saltvann er morsommere enn brakkvann, men du skal ikke tøffe veldig langt ut fra Stockholms kai før du er villig til å overse den glippen. En skjærgård stappfull av pittoreske øyer, mange av dem utstyrt med vandreruter og vandrerhjem, ligger bare en trivelig båttur unna en av Europas flotteste storbyer.

Stockholm har vann på alle kanter, uteserveringer på alle tenkelige plasser, perfekte picnic-parker, museer, hipt uteliv, Grøna Lund og gode festivaler (sjekk blant annet Popaganda som går av stabelen i slutten av august).

Prisnivå

Fly: Det går såpass mange fly mellom Stockholm og diverse norske byer at billettprisene holder seg rimelige hele året. Har du Eurobonuspoeng kan det faktisk bli gratis!

Overnatting: I motsetning til Oslo har Stockholm et relativt bra utvalg av rimelig overnatting.
Også så billig øl!

Del dette innlegget med dine venner:

Skriv en kommentar

Våre reisebilder - Se alle bildene

Vaksineoversikt:

UDs reiseråd:

I salg nå

En klassiker er tilbake:

Bli vår venn: