Menu Meny

Våre Favoritter: Grantchester, England

En langsom ferd på elven

Mange har en idé om hvor Cambridge ligger, men jeg vil rette søkelyset mot en liten landsby som ligger i passende gå- og sykleavstand fra den kjente universitetsbyen – Grantchester. Den lille landsbyen har forresten fått en viss kjendisstatus på grunn av en litt godslig krimserie. Det vil jeg la ligge, bortsett fra at jeg anbefaler et besøk «on location», den sjarmerende kirken The Parish Church of St. Andrew and St. Mary.

Grantchester ligger ved elven Cam. Det vil si at du ikke bare kan spasere eller sykle dit, du kan også punte dit. Du leier en båt med flatt dekk foran og bak. Der står du med en stake, og med den staker du punten fram i den grunne elven. Skal du gjøre det helt riktig, er det stråhatt, piknikkurv og så lunsj ved elvebredden av Cam, eller te og scones i hagen på den tradisjonsrike kafeen The Orchard Tea Garden i selve Grantchester som gjelder. Finnes det noe mer erkebritisk?

Bygningene i landsbyen er akkurat slik vi kjenner dem fra britisk krim, de få pubene her også: The Green Man, The Red Lion (god pubmat) – og The Rupert Brooke. Den siste oppkalt etter lyrikeren Rupert Brooke som skrev det herlige diktet om landsbyen, The Old Vicarage, mens han var i Berlin og led av dyp hjemlengsel. Lord Byron var også her, ifølge Brooke, og han badet i det som i dag kalles for Byron’s Pool. Og jeg kan nevne flere kjendiser, som Virginia Woolf og Bertrand Russell.

De store attraksjonene finner du nok i selve Cambridge, kun tre kilometer unna, men den engelske kosen kan du dyrke nettopp her i Grantchester.

Reise hit

Fly Oslo ‒ London (Stansted) med Ryanair, derfra er det lokalbuss til Cambridge (30 minutter, koster 5 pund). Så sykkel, punt eller apostlenes hester langs elven Cam.

The Rupert Brooke Pub, oppkalt etter lyrikeren Rupert Brooke.
The Rupert Brooke Pub, oppkalt etter lyrikeren Rupert Brooke.
Grantchester Meadows.
Grantchester Meadows.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!