Menu Meny

Guide til Montenegro

Vakker kyst, frodige fjell.

Reisen dit

Frem til 13. august flyr Norwegian direkte til Tivat. Å fly direkte til Dubrovnik i Kroatia med Norwegian fra mars til oktober er også et meget godt alternativt. Lei en bil og kjør over grensen, ca en time til Herceg Novi, halvannen time til Kotor.

Reise rundt

Montenegro er et lite land, og har du egen bil er det veldig enkelt å komme seg fra sted til sted. Da får du også muligheten til å utforske nasjonalparkene oppe i fjellene.

Det er enkelt å reise med buss eller minibuss fra by til by langs kysten. Disse kjøres hver time eller halvtime og fungerer som en hop-on/hop-off service. Enkelt og billig!

Utsikten på vei opp mot toppen av borgen i Kotor.

Byer verdt et besøk

Herceg Novi: Startpunktet for reisen innover Bay of Kotor. En sjarmerende middelalderby med gode badeplasser.

Kotor: Her ligger yachtene tett i tett i havnen. En vakker middelalderby med en borg som omkranser fjellsidene. Kotor ligger innerst i fjorden og byr på romantiske torg, smale marmorbelagte gater og uteserveringer.

Budva: Hovedbyen for strandliv og uteliv på Montenegros kyst. Et kvarter sørover finner du det kjente luksushotellet Sveti Stefan. Nylig restaurert og med nye eiere, nå Aman Sveti Stefan, må du regne med døgnpris fra kr 15.000 for de enkleste rommene til kr 50.000 for en natt i en av suitene. Øya er ikke tilgjengelig for besøkende, kun for hotellets gjester. aman.com/resorts/aman-sveti-stefan

Bar: Den mest populære turistbyen langs kysten.

Ulcinj: Her får du en smak av Albania. En interessant by med gode bademuligheter. Strendene her er veldig populære og sies å være noen av de beste i hele Montenegro. De syv buktene sør i byen har alle ulike ”tema” å by på. Noen av de spiller høy musikk for å underholde ungdommene, noen er roligere og en av de er kun tillatt for kvinner.

Til Albania: Ta turen over grensen til Albania og kjør opp til Lake Shkodër. Her går et en rusten gammel ferge over det som ligner på de norske fjorder, men som egentlig er en oppdemning. Turen tar ca tre timer og ender opp i nærheten av grensen til Kosovo.

Merk at det er enkelt å passere grensen inn til Kosovo, men betyr at du må forlate landet samme vei du kom inn. Det er ikke mulig å reise videre inn i Serbia når du har ankommet Kosovo uten stempel fra Serbia på forhånd.

Strendene i Ulcinj er veldig populære og sies å være noen av de beste i hele Montenegro.
Sveti Stefan var tidligere en øy men i forbindelse med renoveringen som sto klar i 2009 ble det bygget en vei ut til øya.

Overnatting

Billig: I hver eneste by langs kysten finner du enkelt rom til leie. Koster fra 10 euro per natt.

Middels: Det er flust av resorts i de store kystbyene.

Dyrt: Aman Sveti Stefan. Kjent for sine celebre gjester under 1960-1970 tallet som Elisabeth Taylor og Sofia Loren, men ble bortglemt under Jugoslavias fall. I dag er hotellet totalrenovert og en del av Aman-kjeden. Fra kr 15.000,- per natt. aman.com/resorts/aman-sveti-stefan

Prisnivå

Priser på nivå med nabolandet Kroatia. Dyrere i turistbyene som Kotor, Budva og Bar, også pga stor turisme fra Russland.

Glem det!

Hovedstaden Podgorica. Ikke en spesielt

spennende by, som heller ikke ligger ved kysten. Midt på sommeren blir det bare

veldig. veldig varmt her.

Gå ikke glipp av!

Gå til toppen av borgen i Kotor. Det er et

stykke opp i steikende varme, men utsikten på toppen er helt klart verdt det.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!