Menu Meny

Guide til Sanary-sur-Mer

Middelhavsby ved Côte d’Azur

Reisen dit

Fly til Nice (150km), Marseille (80km) eller Hyéres (40km). Sanary har også utmerket togforbindelse (Gare Ollioules-Sanary). Det går også ferge fra Toulon til Korsika og fra Marseille til Algerie

Reise rundt

Denne pastellfargede, tidligere fiskelandsbyen, ligger godt beskyttet i Baie de Sanary. Et søvnig, men særdeles sjarmerende sted om vinteren. Prisene er lavere, trengselen mindre og temperaturen mer behagelig om våren og høsten, enn om sommeren hvor mange turister finenr veien hit. Solskinnsdager gjør alltid havnepromenaden i Sanary vidunderlig, men vinden kan være kjølig nov-mars.

Landsbyen i Provence preges av den fascinerende samlingen tradisjonelle Pointus, fiskebåter i tre, som dominerer havnen. Den gotiske kirken Église Saint Nazaire er også med på å gi havnen sitt særpreg. På høyden vest for havnen ligger det lille kapellet Chapelle Notre-Dame-de-Pitié fra 1560, med en storslagen utsikt over Baie de Sanary.

Et høydepunkt i Sanary sur Mer er det provençalske morgenmarkedet. Hver morgen tilbys grønnsaker, oster, oliven, vin, kjøtt, fugler og sjømat i skyggen av platantrærne.

Onsdager utvides markedet med andre forbruksvarer. Gjennom sommersesongen er det et livlig og underholdende håndverksmarked hver kveld, fra skumring til midnatt.

De smale brosteinsbelagte smugene innenfor havnepromenaden, er full av små nisjebutikker og restauranter. Selvsagt finnes også slaktere og bakere. Ytterst i havgapet, vest i Baie de Sanary ligger Ile de Bendor. En av Paul Richard private øyer. Regelmessige ferger fra Bandol. Ta en lunsj eller et glass rosé på Le Palais (delos-bendor.com) Sante!

Den pittoreske havnen i Sanary.

Overnatting

En rekke leiligheter og ferieboliger til leie i og rundt byen. Promenaden domineres av hoteldelatour.com, midt i Sanary sin sjarmerende havn. Helt vest i sentrum ligger adonis-hotel-sanary.com, mens lafrigoulette.com ligger mellom havnen og Portissol.

Mat

En gourmand vil selvsagt foretrekke eget kjøkken med slike råvarer, men det er en rekke spisesteder verdt å besøke. Hotel de la Tour, helt til vest av promenaden, har en utmerket restaurant, med saltbakt fisk som spesialitet. Torget Place Albert Cavet, nordøst for promenaden byr på flere gode spisesteder. Vår favoritt er lendroit-sanary.fr

For de spesielle opplevelser finnes le-bardo.com ved Portisol stranden, som foruten god mat og drikke, byr på en uvurderlig solnedgang. Terrassen er åpen for bare et glass.

Den herlige bakgården til laptitecour.com har også levert gode matopplevelser, rett innenfor Bar des Sports ved Place de Lattre de Tassigny, som er perfekt for en aperitiff.

Strender

Den flotteste stranden i Sanary er i Baie de Portissol, vest for havnen. Sørsiden, har morgensol, og er en eksklusiv privat strand med servering, La Kima. Nordsiden har ettermiddagssol, en offentlig molo med gode stupe-muligheter. Og midt i bukten ligger sandstranden. Tips: Korallrevet midt i bukten er et yndet snorklested for nybegynnere.

Bak biloppstillingsplassen i sentrum, ligger L’Esplanade, den hektiske by-stranden.

Sør for havnen ligger Six fours les Plages, og Bonnegrace. Flere kilometer med myk gyllen sand, serveringssteder, ferskvannsdusjer, parasoller, solsenger og vannsport.

La Cride og Beaucours, and andre sjarmerende strender, vest for Portisol.

populært blant surfere og kitere - Six Fours lange strender
Route des Crêtes - på vei til Cassis. En fin utflukt fra Sanary.

Utflukter

Vest for Sanary ligger Bandol. Gode restauranter, butikker og strender. Videre vest følger Saint-Cyr sur Mer, med sitt koselige torg. La Ciotat er en større badeby, ikke like sjarmerende, men mye folk, og store fine strender. Fra La Ciotat går den spektakulære Route des Crêtes over klippene, til idylliske Casis. En sjarmerende by-strand, og en koselig havn. Herfra ligger de spektakulære Calanquene, hele veien til Marseille.

Vest for Sanary ligger Toulon, med litt over en halv million innbyggere. Koselige torg, og et stort handelssentrum. Havnen ligger vest for sentrum, strendene øst for sentrum. Videre øst følger Hyéres med øyene Porquerolles, Port-Cros og Île du Levant rett utenfor kysten. Før St.Tropez, gjort kjent av Brigitte Bardot i filmen Et Dieu Créa la Femme.

Rett nord for Sanary ligger strendene langs Promenade Géneral Charles de Gaulle, og helt til festningen på Cap-Negré. Et par kilometer øst ligger festningen Fort de Six-Fours.

Litt lenger nord, ligger havnen i Le Brusc, hvor regelmessige ferger tar deg over til Ile des Embiez. med en rekke spisesteder, sjarmerende strender og egen vingård!

Prisnivå

Frankrike ligger stort sett litt under norske priser.

Mindre dyrt en andre mer kommersialiserte destinasjoner langs den franske riviera.

Hva skal du ta med?

Golfsett. Det ligger 3 utmerkede golfbaner rundt Sanary, hvor dolcefregate.com er den ubestridte favoritt. Både 9 og 18 hulls bane. Eget hotell, og restaurant med golf-utsikt.

Glem det!

Sanary er Parisernes sommersted. Vis hensyn, og opplev Côte d’Azur på sitt beste!

Gå ikke glipp av!

Området er verdenskjent for sine premierte roséviner, og har 60 vingårder. Besøk gjerne middelalderlandsbyen Le Castellet, bygget rundt et middelalderslott, for en spektakulær utsikt over vinmarkene. Landsbyen på åsen øst er La Cadiere d’Azur. Mindre kommersialisert, og hotel-berard.com byr på restaurant og SPA-opplevelser.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!