Menu Meny

Thailand: 10 sportslige ferietips

Gli fram blant grotter i Phang-Nga, dykk ned i dypet i herlige Similan og gå i grønne, frodige Chiang Mai. Vi lister opp eventyrene i Thailands allsidige natur.

1. SEILING | KOH CHANG OG PHUKET

MED SITT BEHAGELIGE tropiske klima og krystallklare vann, er den thailandske kysten et soleklart reisemål for seiling. Men hvor skal man seile? Velg Thailandbukten i øst for eventyrlige seilturer fra Pattaya til Koh Samui og utflukter utenfor allfarvei i øyriket Koh Chang. Det er et område for seiling som fortsatt er ganske rolig, bortsett fra en gang i året da seilingsentusiaster ferdes til Pattaya for det årlige eventet Top of the Gulf Regatta. Reis til Andamanhavet i vest til den populære skjærgården rundt Phuket og Krabi. Chartre, lei en skipper, ta et seilkurs eller dra ut på eget eventyr.

SAILMARINE.COM, GULFCHARTERSTHAILAND.COM

YOGA | KOH SAMUI OG KOH PHANGAN
YOGA | KOH SAMUI OG KOH PHANGAN

2. YOGA | KOH SAMUI OG KOH PHANGAN

KOH SAMUI OG Koh Phangan er kanskje mest kjente for sine vidstrakte strender og fullmånefester. Men flere og flere velger å dra dit for den voksende yogatrenden! Spirituelle Samahita Retreats er Asias eldste yogaskole og tilbyr yoga og meditasjon på passende avstand fra Koh Samuis turistgryte. Marokkanskinspirerte Absolute Sanctuary, selv med sin beliggenhet på øyen Samui, er videns kjent som Thailands beste yogaretreat med 25 kurs i uken og fantastisk utsikt fra øyens nordøstre høyder. Ta deretter båten til naboøyen Koh Phangan, der det rustikke og avslappende hippie-retreatet The Sanctuary lokker til seg alt fra backpackere til luksusreisende.

SAMAHITARETREAT.COM, ABSOLUTESANCTUARY.COM, THESANCTUARYTHAILAND.COM

Kalksteinsklippene, som også er en del av verdens største korallrev, er fylt med over 700 boltede ruter, og hit kommer entusiaster fra hele verden for å la seg utfordre av loddrette vegger og nyte svimlende vakker utsikt i tropiske omgivelser.

3. KLATRING | RAILAY BEACH, KRABI

DET HELE STARTET PÅ 1980-tallet, da noen unge klatrere oppdaget området og satte sin første rute. Etter det har Railay Beach vokst seg til å bli en av Thailands mest omtalte klatrereisemål. Kalksteinsklippene, som også er en del av verdens største korallrev, er fylt med over 700 boltede ruter, og hit kommer entusiaster fra hele verden for å la seg utfordre av loddrette vegger og nyte svimlende vakker utsikt i tropiske omgivelser. Vanskelighetsgraden på Railay Beach, akkurat som nabostranden Ton Sai, varierer stort. Her finnes alt fra enklere fotturer til stupbratte vegger med bortgjemte grotter. I tillegg kryr området av arrangører som tilbyr både privatleksjoner og klatring i grupper, fra 3 timer til hele dagskurs. Dobbeltsjekk forsikringen, fyll på med væske og gjør deg klar for høyere høyder.

RAILAYADVENTURE.COM, REALROCKSCLIMBING.COM

KITESURFING | HUA HIN OG PHUKET
KITESURFING | HUA HIN OG PHUKET

Det finnes et flertall reisemål i Thailand der vindforholdene er tilstrekkelig konstante for å sikre en vellykket dag med kitesurfing. Hua Hin er mekkaet. Hit ferdes surfere for gode forhold, nærhet til Bangkok og et stort utvalg av kiteskoler.

4. KITESURFING | HUA HIN OG PHUKET

FOR DEG SOM ikke har testet ut kitesurfing før venter en pulsøkende eufori. Det finnes et flertall reisemål i Thailand der vindforholdene er tilstrekkelig konstante for å sikre en vellykket dag med kitesurfing. Hua Hin er mekkaet. Hit ferdes surfere for gode forhold, nærhet til Bangkok og et stort utvalg av kiteskoler. For nybegynnere er det øyene Koh Samui og Koh Pha-Ngan som gjelder. Der behøver du ikke slåss om plassen med horder av surfere, og i tillegg får du øve deg i mykere vind. Befinner du deg imidlertid på vestkysten av landet må du ikke gå glipp av den voksende kite-stedet Phuket. Hit lokkes entusiaster fra hele verden for bra vind og bølger, perfekt for den som ønsker å kombinere kitesurfing med bølgesurfing.

KITEBOARDTHAILAND.COM, KITEBOARDINGASIA.COM

5. HAVKAJAKKPADLING | PHANG-NGA, PHUKET

Å FLYTE FRAMOVER mellom vakre øyer, urørte strender og bortgjemte grotter i nasjonalparken Phang-Nga er en behagelig måte å oppdage Thailands natur på. Landskapet i Phang-Ngas skjærgård er spektakulært. Vannet krystallklart. Med andre ord, det er ikke så rart at området hylles som Phukets fremste reisemål for havkajakkpadling. Begi deg ut på egen hånd eller bestill en heldagstur med arrangører, som for eksempel Paddle Asia eller John Gray, som også var de første til å tilby utflukter i Phang-Nga. Ta med solkrem, badetøy og gjør deg klar for dype grotter, snirklete mangrovesumper og selvsagt, det berømte landemerket Khao Phing – en iøynefallende kalksteinsklippe kjent fra James Bond-filmen Mannen med den gylne pistol.

JOHNGRAY-SEACANOE.COM, PADDLEASIA.COM

HAVKAJAKKPADLING | PHANG-NGA, PHUKET
HAVKAJAKKPADLING | PHANG-NGA, PHUKET
KAMPSPORT | PHUKET
KAMPSPORT | PHUKET

6. KAMPSPORT | PHUKET

EN GANG I TIDEN kjent som den thailandske hærens nærkampssystem. I dag populært over hele verden! Vi snakker selvsagt om den thailandske nasjonalsporten thaiboksing. Så hvorfor ikke teste det ut på ordentlig i solrike, varme Phuket? Her finnes det et stort antall treningssentre for deg som er gira på en real workout. I tillegg går det kamper på større gallaer flere ganger i uken der du kan betrakte proffer fra hele verden. På den verdenskjente treningsleiren Tiger Muay Thai i Chalong-området samles profesjonelle idrettsutøvere, tv-team og entusiastiske nybegynnere i et inspirerende miljø. Gjør klar føtter, knær, hender og albuer og forbered deg på en real omgang. Finpuss teknikken og lær av de aller beste.

TIGERMUAYTHAI.COM, SINBI-MUAYTHAI.COM

Veiene strekker seg gjennom Øst-Thailands vakre landskap, langs den svale kysten og gjennom sjarmerende fiskelandsbyer. Start i Hua Hin og reis sørover gjennom Pranbury, Sam Roi Yot og Prachuap-distriktet.

7. SYKLING | HUA HIN

Å SYKLE LANGS den kongelige kysten, "Royal Coast of Thailand", er en perfekt måte å oppdage Hua Hin og omegn på. Veiene strekker seg gjennom Øst-Thailands vakre landskap, langs den svale kysten og gjennom sjarmerende fiskelandsbyer. Start i Hua Hin og reis sørover gjennom Pranbury, Sam Roi Yot og Prachuap-distriktet. Vil du ikke sykle på egen hånd finnes det mange bra arrangører i Hua Hin. Bestill en dagstur og begi deg ut på noen av de mange rutene som ikke bare tar deg rundt Hua Hin, men også ut på landsbygda, til brusende fossefall og vakre nasjonalparker.

SPICEROADS.COM/DESTINATIONS/THAILAND, HUAHINBIKETOURS.COM

8. DYKKING | SURIN OG SIMILAN

THAILAND ER VERDENSKJENT for dykking. Her er det biologiske mangfoldet fargerikt, dykkestedene spektakulære og det varme vannet smått avhengighetsskapende. Har du ikke oppdaget de ni Similan øyene og lillesøsteren Surin med sine fem øyer, er det på tide! De to nasjonalparkene ligger en håndfull mil utenfor Phang-Nga-provinsen på den thailandske vestkysten og kan skilte med livlige korallrev og glassklart vann med sikt på opp til 30 meter. Dykk ned i det proppfulle akvariet og span etter hvalhai, djevelrokker og skilpadder. Hold også øynene oppe for den kjente dykkeplassen Richelieu Rock med sine herlige røde og lilla koraller. Har du ikke fått nok av dykking, bør du legge dykke-mekkaet Koh Tao og den roligere, skjulte perlen Koh Chang med sitt verdenskjente vrak HTMS Chang, til listen over ting å gjøre.

SIMILAN-DIVING-SAFARIS.COM, SIMILANDIVECENTER.COM, SEADRAGONDIVECENTER.COM

FOTTUR | CHIANG MAI
FOTTUR | CHIANG MAI

Her venter nemlig noen av Thailands vakreste ruter for fotturer. Området rundt Chiang Mai og nærliggende Chiang Rai, er sentrum for landets trekkingindustri.

9. FOTTUR | CHIANG MAI

LOKKES DU AV sval bris, friske fossefall og grønnkledde fjell? Da er det på tide å vende nesa nordover. Her venter nemlig noen av Thailands vakreste ruter for fotturer. Området rundt Chiang Mai og nærliggende Chiang Rai, er sentrum for landets trekkingindustri. Med provinsenes massive fjellområder, er byene perfekte baser for fotturentusiaster som foretrekker svale fjell framfor hete strender. Rundt Chiang Mai bugner det av grønne fottur-ruter, spennende utflukter og dyktige arrangører med lokal kjennskap. Ønsker du å unngå for mye mennesker kan du bevege deg nordover til Mae Hong Son og Pai. Her finnes det både muligheter for overnatting, samt lokale fotturer man kan bli med på med en rekke arrangører. Aktivresor, Ving og Temaresor tilbyr pakketilbud med alt inkludert, for den som ønsker det.

PAIRAPIDRANGERS.COM, MAEHONGSON4U.COM

10. GOLF | BANGKOK

SPEKTAKULÆRE OMGIVELSER, lave avgifter og høy kvalitet. Thailand har i de senere år blitt en opplagt golfdestinasjon. Rundt Bangkok finner du noen av Asias beste golfbaner. Lykkes du med å få starttid på byens mest eksklusive golfklubb, Thai Country Club, spiller du på baner der verdensstjernen Tiger Woods i 1997 vant Asian Honda Classic med ti slag. På Bangkoks andre luksusbane, Alpine, er du omgitt av trollbindende natur, tropiske blomster og flotte vannhindre. Et øyekast på den fullkomne perfeksjonen og det er vanskelig å løsrive seg derifra. Men som sagt, bestill i god tid.

THAICOUNTRYCLUB.COM, ALPINEGOLFCLUB.COM

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!