Menu Meny

Årets reisemål 2017

Vagabonds svært bereiste redaksjon har kåret reisemålene du bør sjekke ut i 2017.

1. SAN FRANCISCO

Sol, varme og gode vibber

California er i vinden som aldri før. Deilig temperatur, sol og hav, og en kultur og sinnsstemning som vi liker ekstra godt.

San Francisco byr på alt dette. Det er urbant, hipt og innovativt, samtidig er det mye av det gamle og tradisjonelle. Retro, det er en følelse som jeg ofte får når jeg besøker USA, og dette gjelder selv i en så nytenkende by som San Francisco. Det som først og fremst er interessant med San Francisco, er matkulturen. Her får du alt fra fisketaco til japanske ramen i verdensklasse og alt som kan mestres av kaffekunst, ølbrygging, utvikling av de merkeligste iskremsmaker – ja, alt her har det lille ekstra for connoisseuren.

Byen er rik på unike designbutikker, vintageshopping, kunstgallerier – ta deg en tur til bydelene Haight Ashbury, Hayes Valley og Mission District som alle har en herlig hipstervibe med restauranter, kafeer og barer.

San Francisco er en vakker by. Byen er full av kjente landemerker som ofte ses under – eller over! ‒ tåken som legger seg som et lokk over Bay Area. Det er ikke uten grunn at byen har fått kallenavnet Fog City. Den varierte arkitekturen, de bratte bakkene og Alcatraz, byen er helt klart fotogen og en turistmagnet med all grunn. Det har også dukket opp nye landemerker – som hovedkvarteret til Facebook i Palo Alto og Google i Mountain View – og når vi først snakker om teknologi, så er selvfølgelig Golden Gate på toppen av listen over de mest instagrammede stedene i San Francisco, tett etterfulgt av AT&T Park, byens store baseball-bane som også er hjem for San Francisco Giants. Det er heller ikke et sted som besøkes av de lokale uten hjelp av lokalt utviklet teknologi. Yelp benyttes til ethvert restaurantbesøk, taxinæringen har blitt erstattet med Uber, og på mange plan er San Francisco ute med det aller siste – først.

Østers i Tomales Bay.
Østers i Tomales Bay.
Lolo - i Mission District. For superbe drinker og god mat.
Lolo - i Mission District. For superbe drinker og god mat.

​Tilgangen til de store naturopplevelsene og Bay Area er det som til slutt gjør at San Francisco topper vår liste – for San Francisco er så mye mer enn en by.

Tilgangen til de store naturopplevelsene og Bay Area er det som til slutt gjør at San Francisco topper vår liste – for San Francisco er så mye mer enn en by. Hele Bay Area utgjøres av større eller mindre byer som er verdt et besøk, som du enkelt kan oppdage med bil, tog eller BART.

Som dagsturer, helgeturer eller lengre roadtrips kan du ta turen til Napa Valley for vinsmaking, Redwood National Park for å se de gigantiske og tusen år gamle Redwood-trærne, Lake Tahoe ved grensen til Nevada er et eldorado for friluftsinteresserte, likeså majestetiske Yosemite National Park. San Francisco kan også være starten – eller slutten – på en klassisk roadtrip langs Highway 1. Langs kysten kan du stoppe ved idylliske byer som Monterey og Carmel-by-the-sea, og du kjører gjennom vakre Big Sur på vei nedover mot Los Angeles.

Beste tid å reise: Mai–september, men det er en deilig temperatur gjennom hele året.

Reisen hit: Direkte fra Oslo til Oakland med Norwegian. Fly via København eller New York til SFO med SAS. Priser fra kr 3000,- t/r hvis du er tidlig ute. Ca. 10 timer flytid.

Passer for: De aller fleste. Byentusiasten, friluftsmennesket, barnefamilier og matinteresserte.

Sri Lanka - vår store favoritt!
Sri Lanka - vår store favoritt!
Elefantene ved Pinnawella Elephant Orphanage
Elefantene ved Pinnawella Elephant Orphanage
Sørkysten av Sri Lanka.
Sørkysten av Sri Lanka.

Sri Lanka er the missing link mellom India og Thailand. Lysegule strender kantet av palmer, fiskerike korallrev, buddhistiske templer, forhistoriske koloniale fjellandsbyer, fiskekarrigryter som brenner av chili og kraftiggrønne fjell med deilig, svalt monsunregn. Dessuten saktegående fjelltog som bukter seg gjennom teplantasjene og byr på opplevelser som slår det meste.

2. Sri Lanka

Asias best bevarte hemmelighet

Den dråpeformete øya sør for India het tidligere Ceylon og før det Serendip, et navn som har gitt opphav til flere ord på flere språk (engelske serendipity, norsk serendipitet), og som beskriver følelsen du får når du ved en tilfeldighet oppdager noe vakkert i forbindelse med jakten på noe helt annet. Skjønner?

Sri Lanka er the missing link mellom India og Thailand. Lysegule strender kantet av palmer, fiskerike korallrev, buddhistiske templer, forhistoriske koloniale fjellandsbyer, fiskekarrigryter som brenner av chili og kraftiggrønne fjell med deilig, svalt monsunregn. Dessuten saktegående fjelltog som bukter seg gjennom teplantasjene og byr på opplevelser som slår det meste. Dessuten er det nå mulig å reise til de østlige og nordlige delene av øya. Tidligere var disse områdene stengt for turister på grunn av borgerkrigen (som tok slutt i 2009). Gå ikke glipp av østkyststrendene i Pasikuda og Kalkudah, Asias best bevarte hemmeligheter.

Best tid å reise: November–mars på vest- og sørkysten, februar–september på østkysten.

Reise hit: Fly med en mellomlanding til Colombo.

SE VAGABONDS TOPPLISTE FOR SRI LANKA

Sri Lanka - rundreise på perlen i Det Indiske Hav

Etiopia har vært på vår liste over de beste reisemålene mange ganger. Og det med all grunn! Her er det varme kilder, lavasjøer og aktive vulkaner.

3. Etiopia

Menneskets begynnelse

Etiopia har vært på vår liste over de beste reisemålene mange ganger. Og det med all grunn! Her er det varme kilder, lavasjøer og aktive vulkaner. Gressletter og høyland bebodd av stammefolk og et unikt dyreliv og hele ni UNESCO-vernede områder er det i Etiopia. Blant høydepunktene og for de eventyrlystne kan du vandre i Simien-fjellene eller besøke Omo Valley nasjonalpark.

Etiopia er menneskehetens krybbe, her vandret Lucy for 3 millioner år siden. I motsetning til nabolandet Kenya har Etiopia aldri vært kolonisert av Vesten, og kulturen er meget godt bevart. På kafeene serveres tej, en alkoholholdig drikk laget på honning, mens i høylandet serveres gjerne talla, halmbrygget øl. Rehabiliteringsarbeidene med den gamle jernbanen fra hovedstaden til Djibouti ved sørenden av Rødehavet, er i full gang, og det er godt veinett både til Nairobi og Khartoum. Ethiopian Airlines er Star Alliance-medlem og betjener landets 25 nasjonale flyplasser, samt nærmere 100 internasjonale destinasjoner. Selskapet åpner ny direkterute til Oslo våren 2017. Mens vi venter, får du direkteflyvninger fra Stockholm til Addis Abeba for kr 3000,- tur-retur.

I motsetning til nabolandet Kenya har Etiopia aldri vært kolonisert av Vesten, og kulturen er meget godt bevart.
I motsetning til nabolandet Kenya har Etiopia aldri vært kolonisert av Vesten, og kulturen er meget godt bevart.

4. Helsinki, Finland

Hipsterstemning

Finland seiler opp som et hett reisemål, ikke bare for oss nærmeste naboer, men selv kineserne strømmer nå til Finland for å oppleve nordlys, julenissen og polare strøk. De har rett og slett tatt over flere av de særtypiske norske turistattraksjonene.

Men det er ikke bare Rovaniemi som er populært for tiden. Helsinki har vært igjennom en stor utvikling de siste årene. Det dukker stadig opp nye gallerier, hippe barer, vintagebutikker og spiserier i typisk nordisk interiør. Få med deg de nye områdene – vel, nye er feil å si, la oss heller si de nylig populære områdene – Kallio og Punavuori som pleide å være røffere bydeler. Et slags finsk Grünerløkka eller Kreutzberg.

Best tid å reise: Mai–august for sommerligere temperaturer. Reisen hit: Direkte med SAS, Norwegian og Finnair. Med sistnevnte kan du ha opptil fem dager stopover i Helsinki uten tillegg i prisen hvis du er på vei til østligere strøk.

Foto: Jussi Hellsten. Helsinki har vært igjennom en stor utvikling de siste årene. Det dukker stadig opp nye gallerier, hippe barer, vintagebutikker og spiserier i typisk nordisk interiør.
Foto: Jussi Hellsten. Helsinki har vært igjennom en stor utvikling de siste årene. Det dukker stadig opp nye gallerier, hippe barer, vintagebutikker og spiserier i typisk nordisk interiør.

Bildet av Canada som landet som et litt snillere USA. Et Nord-Amerika med samvittighet og omtanke. Den vakrere, smartere fetteren/kusinen.

5. Canada

Vennlig, vakkert og vilt

Da det ble klart at navnet på den nye presidenten i USA ble Donald Trump, krasjet migrasjons-hjemmesiden til Canada. Den ble rett og slett overbelastet. Og det var ikke helt uventet. Bildet av Canada som landet som et litt snillere USA. Et Nord-Amerika med samvittighet og omtanke. Den vakrere, smartere fetteren/kusinen.

Canada er et stort land, og det er vrient å dekke hele. British Columbia lokker til seg mange besøkere, med hyggelige og hippe Vancouver i sentrum og med store muligheter for å oppleve villmarken rett utenfor byen.

I øst ligger fransktalende Quebec City med den vakre gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste, og med røtter tilbake til 1600-tallets franske kolonitid. Metropolen Toronto har en blandet befolkning med røtter fra hele verden, noe som naturlig nok har satt sitt preg på restaurantmenyene. I tillegg barer, shopping og et stort utvalg av konserter, teater og utstillinger og du skjønner at Canada leverer varene – med både natur og kultur.

Best tid å reise: Hele året, avhengig av om det er sommer- eller vinter-Canada du er ute etter. Reise hit: Fly med mellomlanding til Toronto eller Vancouver.

Få med deg alle reisehistoriene i Vagabond - bli abonnent i dag!

Bli abonnent på Vagabond - da får du hele verden rett i postkassa!1 år kun kr 389,-

Les mer om våre abonnement her

Få med deg våre 17 reisemål for 2017 i siste nummer av Vagabond. I salg i kiosken nå!
Få med deg våre 17 reisemål for 2017 i siste nummer av Vagabond. I salg i kiosken nå!

6. Lisboa, Portugal

Metropol ved havet

Lyset. Havet. Historien. Musikken. Lisboa er en by som er anlagt på syv åser, og som har intakt arkitektur som spenner fra middelalder til nåtid.

Vi elsker å begynne Lisboa-dagen med Riberia Nova-markedet, der vi finner ferske grønnsaker, fisk og kjøtt – og god kaffe. Så er vi klar for byvandring. De mange torgene er vakre med vekslende arkitektur og med steinbygninger med fargesterke fasader som aldri slutter å fascinere.

I Lisboa må du kjøre sporvogn. Hopp på 28ern, som er en attraksjon i seg selv. Det er herlig å skramle gjennom den middelalderske bebyggelsen, hoppe av for en kopp kaffe eller en øl, før du fortsetter videre langs den snirklete ruten.

Best tid å reise: April–oktober. Reise hit: Direktefly til Lisboa.

Se våre 10 beste tips til opplevelser i Lisboa

Lyset. Havet. Historien. Musikken. Lisboa er en by som er anlagt på syv åser, og som har intakt  arkitektur som spenner fra middelalder til nåtid.
Lyset. Havet. Historien. Musikken. Lisboa er en by som er anlagt på syv åser, og som har intakt arkitektur som spenner fra middelalder til nåtid.
Når det gjelder maten og landskapet, er Sicilia en slags kompakt versjon av Fastlands-Italia.
Når det gjelder maten og landskapet, er Sicilia en slags kompakt versjon av Fastlands-Italia.

Den perfekte weekendbyen må være passe stor, sjarmerende, ha fantastiske restauranter, kafeer og barer, gode turer, ha god shopping, lekre hoteller, vakker arkitektur og med direkteforbindelse fra Norge. Vips, der har du oppskriften på Palma de Mallorca.

7. Sicilia, Italia

Het vulkan og god på mat

Når det gjelder maten og landskapet, er Sicilia en slags kompakt versjon av Fastlands-Italia. Her finner du fjellmaten med ost og trøfler som er typisk for Lombardi- og Piemonte-regionene, den kjøttfulle innlandsmaten fra Umbria og Toscana og ypperlig fisk og skalldyr fra Middelhavet. Vi er spesielt glad i kulturmiksen i Palermo, der kirker og historiske bygninger er preget av ulike stilarter: maurisk, bysantinsk og normannisk. Den gamle greske byen Taormina med sin frodige natur og antikke amfiteater ligger i fjellsidene ned mot badebyen Giardini-Naxos. Dessuten har du byen Siracusa, også den en gammel gresk koloni, og kombinasjonen ild og is på vulkanen Etna – gå opp og stå på ski ned. Det er to skisteder å velge mellom, Piano Provenzana og Nicolosi. Sist men ikke minst: Badebyen Cefalú, omgitt av bymurer, som er den ultimate kombinasjonen av trange smug, slitne husfasader og gyllengule strender.

Best tid å reise: Mars–november (for vulkanskikjøring des–mars). Reise hit: Direktefly i sommerhalvåret til Palermo og Tripani eller med en mellomlanding til Catania.

8. Palma de Mallorca, Spania

Den perfekte weekendbyen

Den perfekte weekendbyen må være passe stor, sjarmerende, ha fantastiske restauranter, kafeer og barer, gode turer, ha god shopping, lekre hoteller, vakker arkitektur og med direkteforbindelse fra Norge. Vips, der har du oppskriften på Palma de Mallorca.

Men Palma oppfyller ikke bare kravene om et godt weekendmål, byen har i tillegg en rekke andre bonuser: Det er aldri langt til hyggelige fjellandsbyer, frodige vingårder eller flotte strender.

Mallorca har hele syv restauranter med Michelin-stjerner, men hvis du ikke ønsker å svi av hele reisebudsjettet på en av disse, så legg turen til Forn de Sant Joan, som har ypperlig tapas, eller til svenskeide Paloma eller Chez Camille. Gå heller ikke glipp av den herlige fiske- og skalldyrrestauranten i mathallen Mercat de l’Olivar.

Husk at Palma de Mallorca er på sitt beste rett før eller rett etter høysesongen når det er færre turister og lavere tempo.

Best tid å reise: April–juni og september.

Reise hit: Direktefly til Palma.

9. Rotterdam, Nederland

Fra trist til trendy

Etter annen verdenskrig var Rotterdam jevnet med jorden og rykket tilbake til start. Havnen og industribyen som så vokste frem, var stort sett møkkete, grå og trist.

Men nå har den nederlandske byen reist seg fra asken, skiftet ham og vibrerer av nye ideer og impulser. Byen syder av nye kafeer, puber og restauranter, samtidig som syklene triumferer på bekostning av bilene.

Arbeiderdistriktene er forvandlet til et mat- og designmekka. En nedlagt toghangar er full av designbutikker og restauranter. I den vakre parken i byen er det fine kanaler og store gressletter for avkobling og grillkvelder. I kvartalene rundt Witte de Withstraat ligger kunstgallerier, teater, kafeer og barer. Byen har også en av verdens flotteste dyreparker med sjeldne innbyggere som indisk neshorn, fiskerkatt, taki og asiatisk løve.

Best tid å reise: Mars–oktober. Reise hit: Direktefly til Amsterdam og tog videre direkte fra flyplassen til Rotterdam. Alternativt fly til Rotterdam med en mellomlanding.

Nysgjerrig på Rotterdam? - les vår artikkel med de beste opplevelsene i havnebyen Rotterdam her

Den perfekte weekendbyen må være passe stor, sjarmerende, ha fantastiske restauranter, kafeer og barer, gode turer, ha god shopping, lekre hoteller, vakker arkitektur og med direkteforbindelse fra Norge. Vips, der har du oppskriften på Palma de Mallorca.
Den perfekte weekendbyen må være passe stor, sjarmerende, ha fantastiske restauranter, kafeer og barer, gode turer, ha god shopping, lekre hoteller, vakker arkitektur og med direkteforbindelse fra Norge. Vips, der har du oppskriften på Palma de Mallorca.
Rotterdam - Byen syder av nye kafeer, puber og restauranter, samtidig som syklene triumferer på bekostning av bilene.
Rotterdam - Byen syder av nye kafeer, puber og restauranter, samtidig som syklene triumferer på bekostning av bilene.
For dette landet, som blir krysset av Silkeveien, har mektige, blendende hvite topper som kan matche Himalaya i høyde og storslagenhet, og ville fosser og brede elver for eventyrlig rafting.
For dette landet, som blir krysset av Silkeveien, har mektige, blendende hvite topper som kan matche Himalaya i høyde og storslagenhet, og ville fosser og brede elver for eventyrlig rafting.

Stillehavet er uendelig stort, og det kan være vanskelig å finne frem til akkurat den øya som er verdt et besøk. Men her gjør vi det enkelt for deg. Glem Fiji og Tahiti, der er det kommersiell turisme som gjelder. Dra heller til Vanuatu. Her er det nærmere 100 øyer som har høyst aktive vulkaner, frodig regnskog, pudderhvite sandstrender, turkist hav og en særegen melanesisk kultur.

10. Kirgisistan

Reis hit før alle andre

Dette fjellendte sentralasiatiske landet mellom Kina og Kasakhstan har ikke akkurat gjort seg bemerket som en typisk turistdestinasjon. Tvert imot, mer som et land med politiske konflikter og økonomiske kriser i kjølvannet av det havarerte Sovjetunionen.

Men sannheten er vakrere enn som så. For dette landet, som blir krysset av Silkeveien, har mektige, blendende hvite topper som kan matche Himalaya i høyde og storslagenhet, og ville fosser og brede elver for eventyrlig rafting. I tillegg kan landet skilte med endeløse skoger med stort biologisk mangfold for safari på hesteryggen og ikke minst et godt utviklet turistsystem: CBT, Community Based Tourism, der lokalbefolkningen åpner hjemmene sine for besøkere og får en del av inntektskaka fra utenlandske turister.

Best tid å reise: Juni–september. Reise hit: Fly med en mellomlanding til Bisjkek eller Osj.

11. Vanuatu

Stillehavets perle

Stillehavet er uendelig stort, og det kan være vanskelig å finne frem til akkurat den øya som er verdt et besøk. Men her gjør vi det enkelt for deg. Glem Fiji og Tahiti, der er det kommersiell turisme som gjelder. Dra heller til Vanuatu. Her er det nærmere 100 øyer som har høyst aktive vulkaner, frodig regnskog, pudderhvite sandstrender, turkist hav og en særegen melanesisk kultur. Det offisielle høydepunktet, tradisjonelt strikkhopp på Pentecost, kan man fint styre unna, mens de aktive vulkanene på Ambrym eller Tanna er virkelige apeks. Ta turen til en tradisjonell landsby, og er du riktig heldig, får du overvære en tradisjonell kavaseremoni. Selv om hovedøya Efate i sør blir frekventert av cruisebåter, er dagliglivet avslappet og overraskende mangfoldig, selv i Port Vila. Luganville på den langt større Espiritu Santo er ikke noe særlig, men hvor ellers kan du se en mann med lite annet enn et penisfutteral i bysentrum? Det tradisjonelle livet i landsbyene er nærmest upåvirket av utviklingen. Samtidig kan man bo særdeles behagelig på steder som Hidden Cove Eco Retreat.

Glem Fiji og Tahiti, der er det kommersiell turisme som gjelder. Dra heller til Vanuatu. Her er det nærmere 100 øyer som har høyst aktive vulkaner, frodig regnskog, pudderhvite sandstrender, turkist hav og en særegen melanesisk kultur.
Glem Fiji og Tahiti, der er det kommersiell turisme som gjelder. Dra heller til Vanuatu. Her er det nærmere 100 øyer som har høyst aktive vulkaner, frodig regnskog, pudderhvite sandstrender, turkist hav og en særegen melanesisk kultur.
Himalayafjell og et indisk Tibet finner du her i den buddhistiske avkroken i delstaten Jammu og Kashmir.
Himalayafjell og et indisk Tibet finner du her i den buddhistiske avkroken i delstaten Jammu og Kashmir.

Veien er i dårlig stand store deler av turen, og vi krysser elver og snø. Dette er ikke en tur for den pysete eller den med høydeskrekk, men det er en opplevelse for eventyreren. Det er ikke enkelt å reise hit, men belønningen er stor med dramatiske fjell og daler, en rå og ugjestmild natur som samtidig byr på så mye spiritualisme.

12. Ladakh, India

Det store eventyret

Himalayafjell og et indisk Tibet finner du her i den buddhistiske avkroken i delstaten Jammu og Kashmir. Vi reiste hit langs Manali-Leh Highway fra Himachal Pradesh, en busstur over flere fjellpass på 5000 moh. og langs smale grusveier som klamrer seg til fjellsidene. Veien er i dårlig stand store deler av turen, og vi krysser elver og snø. Dette er ikke en tur for den pysete eller den med høydeskrekk, men det er en opplevelse for eventyreren. Det er ikke enkelt å reise hit, men belønningen er stor med dramatiske fjell og daler, en rå og ugjestmild natur som samtidig byr på så mye spiritualisme. Den mest populære måten å oppleve dette området på er å kjøre en Royal Enfield – en klassisk og tidløs indisk motorsykkel – gjennom Spiti Valley i Himachal Pradesh og videre opp mot Leh, som er den største byen i Ladakh. Dette er også et godt utgangspunkt for flotte trekkingturer.

Best tid å reise: Manali-Leh Hignway er kun åpen fire‒fem måneder i året, mellom mai/juni og midten av oktober.

Reisen dit: Det er også mulig å fly til Leh, men merk at byen ligger på 3500 moh., og noen opplever lett høydesyke de første dagene. Reiser du med buss, kan du bestille billetter i Manali eller Leh. Det er flere busselskaper å velge mellom. Det er også flere selskaper som leier ut eller selger Royal Enfield motorsykler. bikerentalsmanali.com

13. Colombia

Hetest i Sør-Amerika

Glem narkobaroner, mord og Pablo Escobar. Visst lever deler av dette fortsatt, men Colombia har de siste årene virkelig holdt en storrengjøring i landets mørke kroker. Riktignok stemte folket nei til regjeringens fredsavtale, som likevel ble godkjent av kongressen i desember. Geriljagruppen FARC blir nå omdannet til et vanlig politisk parti. Landet er dermed sikrere nå enn noen gang og har åpnet sin favn for turismen. Reisere som har reist hit, snakker euforisk om sitt nyoppdagete eldorado.

Få land kan måle seg med Colombias mangfold når det gjelder klimasoner og aktiviteter. Reis med en fredelig elvebåt gjennom den dampende jungelen i Amazonas, hopp om bord på en gyngende partybuss i Cartagena, bad ved øde strender i Karibhavet eller besøk de verdensberømte kaffeplantasjene i Zona Cafetera.

Best tid å reise: Hele året. Reise hit: Fly med mellomlanding til Bogotá og Cartagena.

Vagabonds beste tips: Tayrona nasjonalpark

Ønsker du å se dyr, natur og samtidig nyte livet på en sandstrand, tar du innenriksfly fra Bogotá til Santa Marta og besøker nærliggende Tayrona nasjonalpark ved Karibhavet. På Playa Canaveral bor du i stilfulle bungalower med utsikt over jungel og hav. På Playa Arrecifes er det enklere overnatting bare et steinkast fra palmekantet sandstrand.

Les mer om Colombia her

14. Cape Town, Sør-Afrika

Reisemålet som har alt

Sol og bad. Storby. Vin og mat. Historie og kultur. Fotturer og aktiviteter. Dyr og safari. Det fins reisemål som har alt. Som Cape Town. Selv etter gjentatte besøk får du aldri nok. Det er så utrolig mye å gjøre og så mye å fryde seg over i Cape Town. Den ene dagen kan du dra på vinsafari i Stellenbosch, den neste dagen dykke med hvithaier. Eller hvorfor ikke bare nyte den vidunderlige utsikten fra Table Mountain. Velg og vrak. Dessuten er Sør-Afrika særdeles prisgunstig å feriere i, sammenliknet med nivået her hjemme. Med andre ord: Cape Town er et ypperlig reisemål som har det meste av det beste – og da har vi ikke engang nevnt tidsforskjellen; det er ingen (+1 time).

Best tid å reise: Desember–april. Reise hit: Fly til Cape Town med en mellomlanding.

Få land kan måle seg med Colombias mangfold når det gjelder klimasoner og aktiviteter. Reis med en fredelig elvebåt gjennom den dampende jungelen  i Amazonas, hopp om bord på en gyngende partybuss i Cartagena, bad ved øde strender i Karibhavet eller besøk de verdensberømte kaffeplantasjene i Zona Cafetera.
Få land kan måle seg med Colombias mangfold når det gjelder klimasoner og aktiviteter. Reis med en fredelig elvebåt gjennom den dampende jungelen i Amazonas, hopp om bord på en gyngende partybuss i Cartagena, bad ved øde strender i Karibhavet eller besøk de verdensberømte kaffeplantasjene i Zona Cafetera.
Sol og bad. Storby. Vin og mat. Historie og kultur. Fotturer og aktiviteter. Dyr og safari. Det fins reisemål som har alt. Som Cape Town.
Sol og bad. Storby. Vin og mat. Historie og kultur. Fotturer og aktiviteter. Dyr og safari. Det fins reisemål som har alt. Som Cape Town.
Vi trosser visumharselaset for å besøke en ukjent storby i øst som byr på storslagne opplevelser. Kulturen, kunsten ‒ ja, alt er stort i Moskva.
Vi trosser visumharselaset for å besøke en ukjent storby i øst som byr på storslagne opplevelser. Kulturen, kunsten ‒ ja, alt er stort i Moskva.
Med motsatt årstid byr Buenos Aires på sommertemperaturer rundt 25 grader i januar. Byen er stor og utstrakt, men bysentrum oppleves overraskende overkommelig langs Avenida de Mayo og Avenida 9 de Julio. Ciudad de Buenos Aires er en smeltedigel av europeisk fornuft og latinamerikansk lidenskap.
Med motsatt årstid byr Buenos Aires på sommertemperaturer rundt 25 grader i januar. Byen er stor og utstrakt, men bysentrum oppleves overraskende overkommelig langs Avenida de Mayo og Avenida 9 de Julio. Ciudad de Buenos Aires er en smeltedigel av europeisk fornuft og latinamerikansk lidenskap.

15. Moskva

Den glemte metropol

Vi trosser visumharselaset for å besøke en ukjent storby i øst som byr på storslagne opplevelser. Kulturen, kunsten ‒ ja, alt er stort i Moskva.

Det er ikke bare de selvfølgelige severdighetene Kreml og Leninmausoleet som lokker oss til Russlands hovedstad. Old Arbat er en uformell bydel der restaurantene og barene ligger tett i tett. Pusjkinmuseet med over 500 000 kunstverk ligger i vest, det verdenskjente Bolsjojteateret i nord, det tradisjonelle bruktmarkedet i Izmailovo i øst. Gorkijparken rigges med hengekøyer og uteserveringer om sommeren, og skøytebane om vinteren. Likevel kan høydepunktet være t-banen, eller metroen i Moskva. Her er det skulpturer, kandelabre og malerier. Denne kommunistiske undergrunnslabyrinten frakter 7 millioner passasjerer daglig.

16. Buenos Aires

Sør-Amerikas hovedstad

Med motsatt årstid byr Buenos Aires på sommertemperaturer rundt 25 grader i januar. Byen er stor og utstrakt, men bysentrum oppleves overraskende overkommelig langs Avenida de Mayo og Avenida 9 de Julio. Ciudad de Buenos Aires er en smeltedigel av europeisk fornuft og latinamerikansk lidenskap.

Fra frenetisk slum rundt Villa 31, til arbeiderklassens levende bydeler som La Boca eller San Telmo, middelklassens forsteder Belgrano eller Caballito, til overklassen ved Recoleta eller Palermo.

Historiske bygninger, livlige markeder, trange smug, forførende tangorytmer og sene middager.

Besøk gjerne María Eva Duarte de Perón for en pause, ved Cementerio de la Recoleta midt i byen.

En rekke spennende museer og et verdenskjent operahus. Som verdens tangohovedstad arrangeres det årlig en rekke tangofestivaler.

Se vår toppliste over opplevelser i Sør-Amerika her

17. Okinawa, Japan

Japans strandparadis

Det japanske øyriket har et stort mangfold. Hokkaidos snøkledde fjell i nord er den ene ytterligheten, Okinawa lengst i sør er den andre. Her er det subtropisk klima, og snorkling og hvite strender som gjelder. Her har nasjonalidretten karate sin opprinnelse, og her er en av verdens blå soner: et sted der gjennomsnittsalderen er betydelig høyere enn andre steder i verden. Det er ikke uvanlig at folk blir over 100 år og som fortsatt er aktive. Forklaringen ligger i den sunne kosten med mye grønnsaker og fisk, i kombinasjon med et enkelt, aktivt og harmonisk liv. Reis hit og la deg smitte av den helsebringende livsstilen du også!

Best tid å reise: Juli–september er høysesong, men også oktober–mars har fint vær. Reise hit: Fly med en mellomlanding til Naha.

Det japanske øyriket har et stort mangfold. Hokkaidos snøkledde fjell i nord er den ene ytterligheten, Okinawa lengst i sør er den andre. Her er det subtropisk klima, og snorkling og hvite strender som gjelder.
Det japanske øyriket har et stort mangfold. Hokkaidos snøkledde fjell i nord er den ene ytterligheten, Okinawa lengst i sør er den andre. Her er det subtropisk klima, og snorkling og hvite strender som gjelder.

Få med alle reisehistoriene - bli abonnent på Vagabond!

For kun 389,- får du 7 nummer av Vagabond rett hjem i postkassa.

Se våre abonnementstilbud her.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!